Android uygulama geliştirme için hangi cihaz ?

bulutto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba android uygulama geliştirmeye geçmek istiyorum, eclipse android emülatör vs. hepsini hallettim, fakat emülatör çok yavaş olduğu için bir cihaz almak istiyorum ve bir kaç sorum olacak umarım aradığım cevap sizdedeir.

İlk olarak uygulama geliştirme için hangi cihazı almamı önerirsiniz, android telefon mu, tablet mi? telefon alırsam samsung ace düşünüyorum, tablet alırsam 7" tablet düşünüyorum pek açılamam miktar olarak, ama 7" tablet alma taraftarıyım birde modee 10.1" tablet 350 lira civarı olduğu için para olarak cazip geliyor. Birde cihazlara özel güncel romlar çıkıyor galiba yanılıyorsam düzeltin eğer cihazlara özel güncelleme çıkıyorsa en çok hangi markanın güncellemesi en erken oluyor veya güncelleme çıkmayan markalar hangileri, uygulama geliştiren biri hangi markalardan uzak durmalı.

İkinci olarak örnek veriyorum; 2.2 geliştirilen bir uygulama 2.3.3 - 4.0 da falan kullanılabilir mi yoksa sürümlere göre de düzenleme yapmak gerekiyor mu?

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim, iyi akşamlar.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben cihaz olarak, Galaxy S veya XPeria almayı düşünüyorum(Bende uygulama geliştirmek istiyorum Android için).
Bu telefonları kullananlarda çok olduğu için, uygulamalara artı yarar sağlar.

bulutto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon sürüm emülatörü ile geliştirilen uygulama tabletlerde sorunsuz çalışırmı ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
android yazılımı geliştirmede cihazın çok önemi yok. piyasada bir çok farklı android cihaz var. apple'daki gibi tek cihazla kurtulmak mümkün değil. buna çözüm olarak android sdk'ı gayet esnek ve yardımcı oluyor. çoğu yazılımda farklı ekran boyutlarında ve farklı android sürümlerinde sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

çözüm olarak samsung ace alıp denemeler yapabilirsiniz. uygulamanızı ara ara emülatör ile diğer android sürümlerinde ve diğer ekran formatlarında deneyip sağlamasını yaparsınız.

benim ilk android deneme projemde(sirinin türkçesi) forumda yayınladığımda çoğunlukta sorunsuz çalıştı. fakat custom romlarda sıkıntı yaşamıştım. çünkü custom rom'ların bir çoğu emulatorde kullanılan android versiyonları üzerine geliştiriliyor. benim uygulamamda android voice sdk kullanıyordum ve emülatördeki android sürümünde bu api yer almıyor.

bunun gibi istisnai durular dışında sorun yaşayacağını sanmıyorum

bulutto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim cevap için artık başlayınca kavrulacaz biraz içine girdikçe öğrenecez artık.

birde sormak istediğim diğer şey: android sdk manager da etras bölümünde fayda sağlıcak bir eklenti indirmelimiyim, yani indirmem gereken bir eklenti varmı ?