TheMedusa
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 416
Dün S20 FE aldım ve pili sanki biraz hızlı bitiyor pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim 

Pil sağlığınızı şarj düzeniniz ve kullanım şartlarınızı çok uzun süre telefonu zorlamayacak bir şekilde ayarlarsanız koruyabilirsiniz basitçe. Örneğin uzun süre şarjda kullanmak, ekranı(Son parlaklıkta özellikle) ve işlemciyi çok uzun süre zorlayacak işlem yapmak, telefonun bir şekilde çok ısınmasına sebep olmak vs. batarya sağlığınızı olumsuz etkiler. Bataryaların içindeki madde belki de teknolojide kullanan en stabil olmayan yani ne olacağı pek tahmin edilemeyen madde, bu yüzden çok küçük şeylerden baya kötü etkilenebilir.pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim![]()
Telefonun fazla ısınmamasını sağlayarak, pilini tamamen bitirmeyerek, uyarı verdiğinde şarja takarak. Yanlış bilmiyorsam tamamen bitirmek zararlı ve yine yanlış bilmiyorsam pili %20-%80 arasında tutmak iyiymiş.Dün S20 FE aldım ve pili sanki biraz hızlı bitiyor pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim![]()
EvetYüzde 20'nin altına düşürmemeye çalış. Şarj ederken telefonla uğraşma özellikle oyun oynama. Wi-Fi hariç diğer bağlantılar mümkünse kapalı olsun. Kılıf varsa şarj ederken kıfılı çıkar ısınmayı minimuma düşür. Genel olarak bunlara dikkat edersen sıkıntı olmaz. S20FE Snapdragon versiyonunu mu aldın?
Gayet iyi olmuş Exynos almaman,hayırlı olsun
Yeni ya ondan ?Merak ettim de ne kadar süre de ne kadar azalıyor da bu kadar yeni telefonu dert ediyorsun anlamadım. Yani telefon daha yeni eğer bir problem varsa değiştirebilirsin ama istediğin uzun süre boyunca kullanmak için ne yapabilirimi öğrenmek ise belirtsen daha güzel olurdu ve bu arada hayırlı olsun güzelmiş telefon.![]()
Yeni ya ondan ?
Merak etme Medusa, iki üç aya kalmaz koltuğa atmaya falan başlarsın.Yeni ya ondan ?
Teşekkür ederim bu arada biraz yeni olduğu için dertleniyorda olabilirim.Merak ettim de ne kadar süre de ne kadar azalıyor da bu kadar yeni telefonu dert ediyorsun anlamadım. Yani telefon daha yeni eğer bir problem varsa değiştirebilirsin ama istediğin uzun süre boyunca kullanmak için ne yapabilirimi öğrenmek ise belirtsen daha güzel olurdu ve bu arada hayırlı olsun güzelmiş telefon.![]()
Aynen haklısınMerak etme Medusa, iki üç aya kalmaz koltuğa atmaya falan başlarsın.
Dün benim telefon masadan ayak parmaklarıma düştü telefon sağlam benim parmaklarım acıdı. J7 Prime adamdır. ?
Merak etme dostum,hiç sıkıntın olmaz.%15 altı düşürme yeter.Eğer daha yeni aldıysan eğer cihazın pilini tamamen bitir.Ve cihax kapanınca şarja tak %100 olana kadar asla dokunma böylece bataryanı tam kapasitesi ile kullanırsın
Yüzde 20 de şarja takıp yüzde yüz olduğunda çıkarır,cihaz şarj olurken oyun oynamadığın takdirde batarya sağlığını korumuş olursun.Dün S20 FE aldım ve pili sanki biraz hızlı bitiyor pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim![]()
Android Batarya Sağlığını Öğrenme kodpil sağlığını nasıl öğrendiniz ? ben xiaomi telefonda bir türlü bulamadım