Yardım Android telefonda pil sağlığı koruma.

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Dün S20 FE aldım ve pili sanki biraz hızlı bitiyor pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim :)

Reaksiyon puanı
6,371
pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim :)
Pil sağlığınızı şarj düzeniniz ve kullanım şartlarınızı çok uzun süre telefonu zorlamayacak bir şekilde ayarlarsanız koruyabilirsiniz basitçe. Örneğin uzun süre şarjda kullanmak, ekranı(Son parlaklıkta özellikle) ve işlemciyi çok uzun süre zorlayacak işlem yapmak, telefonun bir şekilde çok ısınmasına sebep olmak vs. batarya sağlığınızı olumsuz etkiler. Bataryaların içindeki madde belki de teknolojide kullanan en stabil olmayan yani ne olacağı pek tahmin edilemeyen madde, bu yüzden çok küçük şeylerden baya kötü etkilenebilir.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Dün S20 FE aldım ve pili sanki biraz hızlı bitiyor pil sağlığımı nasıl koruyabilirim yöntemlerinizi yazarsanız sevinirim :)
Telefonun fazla ısınmamasını sağlayarak, pilini tamamen bitirmeyerek, uyarı verdiğinde şarja takarak. Yanlış bilmiyorsam tamamen bitirmek zararlı ve yine yanlış bilmiyorsam pili %20-%80 arasında tutmak iyiymiş.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Yüzde 20'nin altına düşürmemeye çalış. Şarj ederken telefonla uğraşma özellikle oyun oynama. Wi-Fi hariç diğer bağlantılar mümkünse kapalı olsun. Kılıf varsa şarj ederken kıfılı çıkar ısınmayı minimuma düşür. Genel olarak bunlara dikkat edersen sıkıntı olmaz. S20FE Snapdragon versiyonunu mu aldın?

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Yüzde 20'nin altına düşürmemeye çalış. Şarj ederken telefonla uğraşma özellikle oyun oynama. Wi-Fi hariç diğer bağlantılar mümkünse kapalı olsun. Kılıf varsa şarj ederken kıfılı çıkar ısınmayı minimuma düşür. Genel olarak bunlara dikkat edersen sıkıntı olmaz. S20FE Snapdragon versiyonunu mu aldın?
Evet

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Gayet iyi olmuş Exynos almaman,hayırlı olsun :)
1-Telefonun hareketsizlikten sonra kilitlenme süresini düşürürsün.
2-Pil tüketen uygulamaları kapatabilirsin.
3-Parlaklığı orta seviyede tutabilirsin.
4-Hızlı Şarj etmek için;25W Hızlı Şarj Aleti alabilirsin.Şarj ederken uçak moduna alıp ve ya Wi-Fi dışında bütün bağlantıları kapatabilirsin.

Ama çok dert etme bence bunları :)
+25W Hızlı Şarj Aleti al.
+%20 altına düşürme :)
En kötü batarya değişimi olur ?

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,293
Merak ettim de ne kadar süre de ne kadar azalıyor da bu kadar yeni telefonu dert ediyorsun anlamadım. Yani telefon daha yeni eğer bir problem varsa değiştirebilirsin ama istediğin uzun süre boyunca kullanmak için ne yapabilirimi öğrenmek ise belirtsen daha güzel olurdu ve bu arada hayırlı olsun güzelmiş telefon. :)

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Merak ettim de ne kadar süre de ne kadar azalıyor da bu kadar yeni telefonu dert ediyorsun anlamadım. Yani telefon daha yeni eğer bir problem varsa değiştirebilirsin ama istediğin uzun süre boyunca kullanmak için ne yapabilirimi öğrenmek ise belirtsen daha güzel olurdu ve bu arada hayırlı olsun güzelmiş telefon. :)
Yeni ya ondan ?

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Teşekkür ederim bu arada biraz yeni olduğu için dertleniyorda olabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merak etme Medusa, iki üç aya kalmaz koltuğa atmaya falan başlarsın.

Dün benim telefon masadan ayak parmaklarıma düştü telefon sağlam benim parmaklarım acıdı. J7 Prime adamdır. ?
Aynen haklısın

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Yüzde 20 de şarja takıp yüzde yüz olduğunda çıkarır,cihaz şarj olurken oyun oynamadığın takdirde batarya sağlığını korumuş olursun.

etagol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pil sağlığını nasıl öğrendiniz ? ben xiaomi telefonda bir türlü bulamadım