Android telefona format zararlımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SND Anonim 5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Telefonumda aşırı progran var ve bunları sildiğimde bile dosyaları kalıyor format atsam bi zararı olurmu veya ne yapabilirim normal formatmı önerirsiniz hard reset mi yardımcı olursanız sevinirim

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Telefonumda aşırı progran var ve bunları sildiğimde bile dosyaları kalıyor format atsam bi zararı olurmu veya ne yapabilirim normal formatmı önerirsiniz hard reset mi yardımcı olursanız sevinirim
Telefona format atmak cihaza zarar vermez tam tersi cihazı rahatlatır.Yedek alıp hard reset atabilirsin.

Syntax.Err

Asistan
Reaksiyon puanı
161
Ben Biraz Araştırdım Format Yılda 1 Hard Reset 3 Ayda 1 Yapmak Telefon Ömrünü Uzatır Ayrıca Telefonu Her Gün 1 Kere Kapat Aç Yapmak Gerekiyor (Yeniden Başlatma Değil) İşlemci Rahatlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir Zararı Olmaz

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Eminsiniz dimi hocam zarar görmesini stemiyorum malum fiyatlar aşırı pahalı
Hocam benim kullandığım Mate 10 Pro serviste sıfırlandı.Android 9 a güncellendi.Bendede ufak tefek takılmalar vardı.Hard reset ten sonra cihazı aldığımda cihaz eskisinden daha iyi oldu.

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Ben Biraz Araştırdım Format Yılda 1 Hard Reset 3 Ayda 1 Yapmak Telefon Ömrünü Uzatır Ayrıca Telefonu Her Gün 1 Kere Kapat Aç Yapmak Gerekiyor (Yeniden Başlatma Değil) İşlemci Rahatlar

Bir Zararı Olmaz
Bence kapat aç daha fazla yorar pek bilgim yok ama ?

Syntax.Err

Asistan
Reaksiyon puanı
161
Bence kapat aç daha fazla yorar pek bilgim yok ama ?
İşlemci Yorulduğu Zaman Kapat Aç Yapmak İşlemciyi Stabilize Eder Yeniden Başlatmak İşlemciyi Yorar Çünkü İşlemci Telefon Yeniden Başlatılırken De Çalışıyor Ve Ekatra Performans Harcıyor Kapat Aç Yapmanın Faydası Olur

Format ile hard reset farklı şeyler mi
Evet

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
İşlemci Yorulduğu Zaman Kapat Aç Yapmak İşlemciyi Stabilize Eder Yeniden Başlatmak İşlemciyi Yorar Çünkü İşlemci Telefon Yeniden Başlatılırken De Çalışıyor Ve Ekatra Performans Harcıyor Kapat Aç Yapmanın Faydası Olur

Evet
Farkları ne

Syntax.Err

Asistan
Reaksiyon puanı
161
Hard Reset Tüm Bilgileri Silerek Fabrika Ayarına Döndürür Format Bilgileri Saklar Ve Fabrika Ayarına Çevirir

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Telefona format atmak dediğiniz şey wipe data factory reset mi

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
396
Formatın hiçbir zararı yoktur. Sonuçta zararı olsa Google, Ayarlar > Cihaz > Fabrika ayarlarına sıfırla konumuna format atma butonunu koymaz.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,293
En iyisidir telefonun sıfırdan bir hale gelmesi ben ikide bir rom kurarım telefonuma hiç zararını görmedim aksine gb im boşalıyor