Android program yazma rehberi..

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben gerçekten bu konuda çok hvesliyim ve bana android e yazılım yazmak konusunda yardımcı olabilecek kitap ya da eğitim seti arıyorum yardımcı olursanız çok mutlu olacam...hayırlı günler...

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yardımcı olabilcek arkadaş varmı acaba ?

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kitap eğitim seti vs. hiçbirine gerek yok elinin altında google.com ve stachoverflow var zaten fazlasıyla yardımcı oluyorlar sadece yazılanları anlayacak kadar ingilizce bilmen yeterli.

Ben şöyle başladım daha önceden .Net platformunda uygulama geliştiriyordum sonradan Android'e yöneldim.

Ve direk gerekli uygulamaları kurdum (JDK,Android SDK, Eclipse) ve proje oluşturdum ve yazmaya başladım ihtiyaçlarıma göre araştırma yaptım ve hepsinin cevabı internet ortamında mevcut zaten.

Bence eğitim almak yerine kitap okumak yerine direk yazmaya başlamak daha akılda kalıcı olur (en azından bende öyle kendim öğrendiğim şeyi asla unutmam) hemde zamandan kazanmış olursun.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşım, konu açmadan önce az biraz google da araştırma yapsanız keşke. Eğer google da araştırma yapma alışkanlığın ve becerin yoksa ve okuduğunu anlayabilecek derecede ingilizcen yoksa zaten hiç girme bu işlere çünkü ömrün google da araştırma yaparak geçecek.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu nasıl bir cevaptır yaa. adamı dövseydin bari. Bir hevesle bu işe başlamak isteyen arkadaşlara çok güzel moral kaynağı oluyorsunuz Bravo. Benimde hevesim kaçtı bak şimdi :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Eğer yazdıklarımızdan sonra heves kaçıyorsa zaten hiç başlamasınlar, öyle bir hevesle en fazla 1 hafta yol alınır :) Her işin belirli gereksinim ve yeterliliği vardır, benim bahsettiklerim en temel noktalarından biri.

alperen1313

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar ;
Hevesli olmak çok insanda olmayan bir yetidir. Eğer sizlerden biri satış eğitimi almış olsaydı en temel faktörü iyi bilirdi ; Zihinsel bloklama... bunu ortadan kaldırma kişinin kendi elindedir. Yapılan deneylerde hiç ingilizce bilmeyen bir insanın günde sadece 30 dk (okuması,yazması,dinlemesi veya konuşulan bir ortamda bulunması) sonucunda ortalama 1 yıl sonunda rahatlıkla ve derdini anlatabilecek kadar ingilizce konuşabildiğidir. Bundan dolayı kişilerin azimlerini yıkmaktansa destek vermek ve doğru yola teşvik etmek daha sağlıklı olur. Sonuç olarak kimse anne karnında öğrenmedi bu işleri. Yapamayan yardım isteyen arkadaşım kim ne derse desin yapamam beceremem kısmını geçin süresi sorun değil araştırın kendinize zaman ayırın sözlük kullanın ama mutlaka deneyin.
İyi Forumlar

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
herşeyi başı heves ve istek ama devamı da araştırma ruhu ve azimli olmak şimdiden bol şans arkadasım....
belkı senın yasdıgın uygulamaları ındiririz gunun bırınde :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende o heveslılerden bırıyım ama hıc bır fıkrım yok ınsanlara kolaylık saglıycak bır program yapmak ıstıyorum ama nasıl baslanıcak nerden paınttenmı wordden mı mesala :D yanı nasıl baslıycaz masaustune gelıp bısıleremı baslıycaz nedır yanı olay onu bılmıyom google yazdım program yapmak yazmak dıye hep boyle forumlara yoneltıyo

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kod labim egitim setini alacam: nsallah yarin geliyor calismaya baslayip size yorumlarimi aktatacagm insallah

Mustafa A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce C# & C++ gibi bir dille yazılıma başla. Gerisi gelir eminim.
İyi Çalışmalar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:huh:insanları anlamak gerçekten zor.. eğitim bu yüzden şart .. bilmediğiniz bir konu üzerinde fikir dahi yürütmeden araştırın.. çünkü boş bir arsaya bina dikmek var olan binayı yıkıp dikmekten daha kolaydır.. word de mi başlıcam diyen arkadaşım bırak bu işi,işi yazılım olan yapsın.. yok bana karşı önyargılı oluyorsun diyorsan önce c,c++ kursuna gideceksin ya da bir kitap alıp oturup çalışacaksın.. kapıdan girmeden son kata nasıl çıkarım diye birşey yok.. bilenler sana burda şuna da bak der buna da bak der.. çünkü bilen de en az kendi kadar görür seni..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben hiç bi kursa gitmedim sendende iyi anlıyorumdur bilgisayarı milletin hevesini kırmayın araştır herşeyi yaparsın kurcala google herşey var çöze çöze herşey insanoğlulun yapamayacağı şey yoktur kurstaki hocana kim öğretti la biri bişeyleri kendi yapmalı belki hepinizden herkesten iyi bişey yapacak yabancılardan neyiniz eksik.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yav kardesim adam paint-word den mi başlıycaz veya masaüstünde bişeylere mi başlıycaz diyorsa bende dahil bircok kişi o hevesi kırarız :D arkadasım, bu sözleri diyen birindeki programlama bilgisi max konsolda çarpma bölme yaptırabilir :) o da kimbilir ne kadar sürede ^_^