Android Mobil İşletim Sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan REDFOKS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Android Nedir
Android, Google ve Open Handset Allience tarafından kodlanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı bir mobil cihazlar (PDA ve cep telefonları) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir.

android_logo.gif

Android’in Temel Özellikleri

Android'in son sürümleri, çoklu-görev (multitasking), çoklu-dokunuş (multitouch) ve Flash desteğiyle beraber gelmektedir. Android Market ile uygulamalar yüklenebilmektedir.
Handset Çizimler
Sistem, VGA, 2D grafik arşivler, OpenGL ES 1.0 tabanlı 3D Grafik arşivlerine ve geleneksel telefon çıkışlarına son derece kolay uyum sağlar.
Depolama
Bilgi depolama amaçlı SQLite kullanılmaktadır.
Bağlanabilirlik
Android, GSM, Bluetooth, EDGE, 3G ve Wi-Fi bağlantısını destekler.
Mesajlaşma
Hem SMS hem de MMS desteği vardır.
Web Tarayıcısı
Android'in web tarayıcısı açık kaynak kodlu WebKit application framework üzerine kuruludur.
Medya Destekleri
Android, MPEG-4, MP4, H.264, MP3, ve AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF gibi ses/video formatlarını desteklemektedir.
Ek Donanımları
Android, anti-titremeli vidyo/foto kameraları, touchscreenler, GPS, pusulalar, accelerometrelerde son derece yeteneklidir.
Sürümler
  • Nisan 2009'da Android 1.5 [Cupcake) yayınlandı. Bluetooth desteği, kamera kaydı, video gösterimi, yazı tahmin edebilen klavye ve animasyonlu ekran özellikleri Android'e kazandırıldı.
  • Eylül 2009'da Android 1.6 (Donut) yayınlandı.Ekran çözünürlüğü yükseltildi. Doğru çeviri yapma ve okutma özelliği Android'e kazandırıldı.
  • Ekim 2009'da Android 2.0 ve 2.1 (Eclair) yayınlandı. HTML 5 ve Bluetooth 2.1 desteği kazandırıldı. Sanal klavye ve yüksek ekran çözünürlüğü desteği ile özelleştirilebilen arayüz özelliği eklendi.
  • Mayıs 2010'da Android 2.2 (Froyo) yayınlandı. 720p ekran çözünürlüğü desteği eklendi.
  • Şubat 2011'de Android 2.3 (Gingerbread) yayınlandı. Çoklu kamera ve çoklu dokunmatik desteği eklendi.
  • Yine Şubat 2011'de Android 3.0 (Honeycomb) yayınlandı. Android işletim sistemi, tabletlerle uyumlu hale getirildi.
  • Ekim 2011'de Android 4.0 (IceCream Sandwich) yayınlandı.Yüz tanıma fonksiyonları ve NFC ile dosya paylaşımı özellikleri eklendi.
  • Mart 2012'de Android Market'in adı Google Play olarak değiştirildi.
  • Temmuz 2012'de 4.1 (Jelly Bean) yayınlandı. Aynı anda iki uygulama açma özelliği Android'e kazandırıldı.
  • Ekim 2012'de 4.2 (Jelly Bean Plus) yayınlandı.
  • 11 Şubat 2013'te 4.2.2 (Jelly Bean Plus) yayınlandı.
Eleştiriler
Android, tam olarak Google tarafından bedava olduğu duyurulmadğı için eleştirilmektedir. SDK'nın bazı bölümleri hala patentli ve açık kaynak kodlu olmadığı ve bunun Google tarafından kontrollü olarak yapıldığına inanmakta.

wiki

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende Xperia Neo V telefon var. Ama hangi ülkeye ait olduğunu ve hangi ülke yazılımı olduğunu bilmiyorum.
Nokialarda product code vardı .Bu numara göre ülkenin telefonu olduğunu ve hangi ülkenin yazılımı olduğunu biliyorduk. İstersek product codu değiştirerek farklı ülke için hazırlanmış yazılımda yükleyebiliyorduk.

Xperia için ise böyle bilgi bulamadım. Ayrıca belçika,almanya,asya, ortadoğu,fransa,..vb tüm ülke veya bölgeler için hazırlanmış yazılımlarda Türkçe standar olarak bulunuyor. O yüzden seçenekleride indrimiyorum.

En azında benim telde hangi ülke yazılımı kullanılıyor (wotan server ifadesiyle hangi generic trade) nasıl öğrenebilirim.

Not:Bu bilgiyi öğrenemedikçe androidden iyice soğuyorum. Symbian sen ne güzel os din öyle.Kendime özel firmware bile yapabiliyordum.

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen 4.1 çıktı, 4.2 çıktı, 4.3 çıkacak hatta 5.0 çıkacak :)

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ben hala 4,2,2 bekliyorum forumdaki herkes aldı ben bekliyorum hakmı bu ya?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler bişe sorcam apk dosyası indiriyom fln indirme başladı diyo bakıyom <Adsız> yazıyor neden?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Konuyu guncellesek mi 4.2.2 de kalmış [MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION] :)

kariyerfin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mobil teknolojilere ilginiz varsa Moblobi.com a biz göz gezdirebilirsiniz. Mobil teknolojiler ile ilgili gelişmeleri günlük olarak paylaşıyorlar. Bize en büyük katkısı, ücretsiz düzenledikleri eğitimler olabilir. Bir arkadaşım onların düzenlediği bir panele katılmıştı. Siz de faydalanabilirsiniz. Ayrıca melek yatırımcılık da yapacaklarmış. Mobil tabanlı bir projeniz varsa birlikte geliştirebilirsiniz.