erdiozgor0747
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
hangi işletim sistemi daha başarılı. Evet androidin çok uygulaması var ama bu başarı demek değil bende. Wp de sağlam gibi. İOS zaten kalite ... yorumları alalım 

Konu açmak için konu açıyolar işte.Benzer başlıklar 15426556562 kere açıldı
![]()
![]()
Bu konuyla ilgili çok başlık var ama yinede seni kırmıyayımhangi işletim sistemi daha başarılı. Evet androidin çok uygulaması var ama bu başarı demek değil bende. Wp de sağlam gibi. İOS zaten kalite ... yorumları alalım![]()
wp neden sileyimİos'u sadece apple kullanıyor fiyatlarında maşallahı var diğer yandan wp var marketi çok kısıtlı uygulama az nerden baksan 1-2 senesi var almak için bir wp cihaz,android geniş bir dünya custom romlar özelleştirmeler vs bir sürü şey yapabilirsin ancak en az 2 gb ram ve samsung hariç bir firmanın cihazını alman lazım ram sıkıntı android ram canavarı,ios hakkında çok konusmadım 1gb ram yeterli her oyunu açıyor kasmadan işlemci de iyi ama kısıtlamalar var bluetooth ile dosya aktarımı yapamıyorsun jailbreak yapman lazım falan bir dünya konu var araştır kendine göre olanını seç ancak wp sil bi kere kafandan![]()
peki bana 1000 tl altında ne önerirsiniz. yani moto g düşünüyorum ama ne diyosunuz. android almayım mıTelefonların özelliklerinin eşit olduğunu düşünürsek sadece işletim sistemi babından bakarsak;
Windows Phone 8: Çok stabil fakat çok fakir bir işletim sistemi. En basit özelleştirmeler bile yok. ROM yok uygulamaları market dışından kuramıyorsunuz.
iOS 7.1: Kullanmadığımdan ve kullanmasını bilene rastlamadığımdan (sanal değil gerçek ortamda) pek bir şey diyemiyorum. İki artısı var: Stabillik ve performans. İki yarım artısı var: Özelleştirebilirlik ve özgürlük.
Android: Stabil değil. Sırf bu yüzden her yeni Android sürümü çıktığında "daha stabil!" sloganıyla çıkıyor. Pahalı donanımlar gerektiriyor (Nexus'lar hariç). Dengesiz kodlama düzeni yüzünden hem gerçek performansı veremiyor hem de gerçek stabilliği yaşatamıyor. Bunların dışında aşırı özgür bir sistem. Gerek özel ROM'lar, gerek overclock kolaylığı, gerek dahili bileşenlerin üçüncü parti uygulamalar ile değiştirilebilmesi telefonları oldukça değiştirebilmenize olanak sağlıyor. Tabii bunlar sadece Android'e özgü bir şey değil. Telefonunuzun ROM ve uygulama desteğinin geniş olması için meşhur cihazlardan olması şart (Nexus, Samsung Galaxy, Sony Z1 vb.)
Sonuç olarak kapitalist sistemin en iyi işletildiği alandır telefonlar ve bunların işletim sistemleri. En iyisi diye bir şey yok. Her seferinde sanki programlanmış gibi yeni sürümler çıkıyor ve öncekinde çok az farkla iyi oluyorlar fakat fiyat olarak çok fazla oluyorlar. Artık neredeyse sadece sürüm numarası üzerinden kazanmaya başlayacaklar. Bu konuda Microsoft'u kutluyorum çünkü yeni güncellemesiyle çok fazla yeniliği bütün WP8 yüklü cihazlara sunuyor. iOS'da bu konuda çok iyi. Fakat Android böyle değil.
Android ekosisteminde güncellemelere bağlı kalabilmek için Nexus'lar hariç ortalama 6 ayda bir telefon değiştirmek gerekiyor.
sizi çok iyi anladım. peki bana ne önerirsiniz. yanı limitim 1000 lira. moto g almayı düşünüyorum rootlanır mı o. yada nexus mu almalıyım yada vs ...Merhaba.
Cevabım android. Neden android ? :
Öncellikle kullanıcılara özgür bir kullanım sunuyor. Ben istediğim romu yükleyip telefonumu kişiselleştirebiliyorum. Telefonumun sesi bana az geliyordu Rootladım ve şu anda sesini açtım cokta tatmin edici. Not: g2 kullanıyorum.
İOS'a gelicek olursak ben İphone telefonlarını seviyorum fakat yazılımını sevmiyorum. İOS ile Android belirli çaplarda yarıştırılmaması gereken işletim sistemleri. Androidin özgürlüğü İOS ta yok, İOS'un stabilitesi Androidte yok. Ama Stabiliteden kastım aşırı veya gözle görülür bir stabiliteden bahsetmiyorum. Şu anda Nexus 5 in stabilitesi ile İphone 5S'in stabilitesi belki aynıdır. İOS özgür bir işletim sistemi değil. Ne rom atabiliyoruz ne rootlayabiliyoruz. Bize sunulan şeylerin dışına çıkamıyoruz. İstediğimiz bir Launcher'i yükleyemiyoruz Root yetkisi istiyor.
WP ye gelirsek. Windows işletim sistemi bilgisayarların babasıdır her zaman sonuna kadar windows ama telefona gelirsek aynı şeyi söyleyemem. Program veya Uygulamaların uyuşma sorunu yaşadığı bir İşletim sistemi. Çok tutulan bir işletim sistemide değil. Pek bir bilgim yok o yüzden bişi söylemek istemiyorum ama telefon dediğimizde Android. Bilgisayar dediğimizde Windows diyorum. İOS hakkında bişi söylemeyecem hoşuma gitmiyor açıkçası hapis gibi bir yazılım.
wp neden sileyimve samsung hariç demişsiniz ne kötülüğü var samsungun
moto g düşünüyoeum almayı o nasıl sizce 2 gb değil rami ama
- - - Mesaj Güncellendi - - -
peki bana 1000 tl altında ne önerirsiniz. yani moto g düşünüyorum ama ne diyosunuz. android almayım mı
lumia 525 iş yerınden arkadasta var gercekten stabıl mukemmel. ama top eleven falan desteklemıyo anlamıyorum bu nokıa yı. 11 mılyonn kullanıcısı var oyunun hala uygulamasını açamıyo. moto g alcaktım soguttun benı1000 TL altında Android almayın benim gibi çok pişman olursunuz. Android'de tıpkı iOS gibi zengin telefonu diyeceğim ama en basit fakirde dahi 1000 TL üstü fiyatla satılan telefonlar olduğundan diyemiyorum
Nokia Lumia 525 mükemmel bir telefon. O fiyata iOS zaten yok (iPhone 3Gs eski olduğundan saymıyorum), Android zaten aşırı yetersiz gelir (1000 TL üstü şart). O fiyata en iyisi Nokia Lumia 525'dir.
1000 TL üstü için LG G2 ve Nexus, 2000 TL ve üstü için iyi olmayan telefonun şirketi batsın2000 TL'ye canavar gibi masaüstü bilgisayarlar ve laptop'lar alınırken telefonlar ancak 'normal' performansta ve kalitede, ayrıca laptop ve masaüstü bilgisayarların yanından performans olarak geçemez bile
![]()
lumia 525 iş yerınden arkadasta var gercekten stabıl mukemmel. ama top eleven falan desteklemıyo anlamıyorum bu nokıa yı. 11 mılyonn kullanıcısı var oyunun hala uygulamasını açamıyo. moto g alcaktım soguttun benı![]()
sizi çok iyi anladım. peki bana ne önerirsiniz. yanı limitim 1000 lira. moto g almayı düşünüyorum rootlanır mı o. yada nexus mu almalıyım yada vs ...
nexus öncelk o zamanNexus 4 almanızı tavsiye ederim. Stabilite olarak android iphone gibi bişidir nexus serisiMoto g almanızı önermiyorum. Moto G vericeğiniz fiyata gayet uygun güzel bir telefon ama 1000TL bütçem var diyorsunuz Nexus 4 dururken moto g almak saçmalık
Nexus 4 rootlanırda kişiselleştirilirde istediğinizi yaparsınız. Moto G pek kullanılmadığından romları rootları varmı bilmiyorum. Nexus alın devam edin yolunuza en mantıklısı. 2 yıl rahat idare eder.
nexus öncelk o zamanpeki huawei ascend p6 ya ne diyosunuz. gercekten o da çok iyi nexusla kapısır bence
hangı telı almalıyım sizceBu konu hakkında forumda çok konu açıldı.
Konu açmadan önce önceki konuları gözden geçiriniz.
Android iyidir ama stock android olacak o şekilde stabildir.
WP daha yeni yeni yükselmeye başladı.Ve stabil bir işletim sistemi.Birazdaha yolları var gibi görünüyor.
İos iyi bir işletim sistemi ama bence iPhone o sistemi iyi kullanamıyor sanki tam hakkını vermiyor gibi hissediyorum.Biraz elit bir sınıfın telefonuymuş havası var.
hangı telı almalıyım sizce
1000 tl 1100 tl falan zorlarımBütçeniz ne kadar acaba?