Arkadaşlar ben direk lafa giriyorum. Şimdi ben birkaç gün önce 500 mb'lık internet paketi yaptırmıştım. İnternette de arada facebook'a, arada da Whatsapp'a giriyorum. Arka plan verilerini kısıtla dediler bana, kotayı koruma amaçlı yani. Yaptım ben de. Ama bir sorunum var. Andorid İS denilen şey (ki arkadaşım buna işletim sistemi diyor) arka plan verileri kısıtlı olmasına rağmen, arka plandan kotamı yiyor. Bu nasıl olabilir? Arkadaşıma sorduğumda "Bu veri kullanımı dediği şey internet değil ki" diyor bana, güya RAM falanmış. Ama mantıksız işte.
Andorid İS'nin interneti kullanması zorunlu mu, bunu tamamıyla kesmenin bir yolu yok mu? Ya da kullanmak zorundaysa bu kadar çok kota yemesi normal mi? Yani yok yere 6 mb'ım gidiyor az değil, diğer programlara bakın bir de yani değil mi?
Arka planıda çalışmayı kısıtla dedim, ona rağmen arka planda kota yemesi normal mi?
Bir günde istemediğim bir programın 8 mb harcaması, az değil ya...
Gördüğünüz gibi arka plan verileri kısıtlı. O zaman neden arka planda çalışıp kota yiyebiliyor?
Andorid İS'nin interneti kullanması zorunlu mu, bunu tamamıyla kesmenin bir yolu yok mu? Ya da kullanmak zorundaysa bu kadar çok kota yemesi normal mi? Yani yok yere 6 mb'ım gidiyor az değil, diğer programlara bakın bir de yani değil mi?
Arka planıda çalışmayı kısıtla dedim, ona rağmen arka planda kota yemesi normal mi?
Bir günde istemediğim bir programın 8 mb harcaması, az değil ya...

Gördüğünüz gibi arka plan verileri kısıtlı. O zaman neden arka planda çalışıp kota yiyebiliyor?