Android için anlık mesajlaşma uygulaması

Selçuk Erkol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi günler.

Android için geliştirmekte olduğum anlık mesajlaşma uygulaması hakkında bilgiler vermek ve destek ve önerilerinizi almak için bu konuyu açtım.

Herkesin malumudur ki bu alanda dünya devi uygulamalar zaten var. Peki benim amacım ne ki böyle bir işle uğraşıyorum. Bu alanda ülkemize has ve gerçekten kaliteli kolay kullanımlı bir uygulama hayata geçirmek istiyorum. Bunu tek başıma yapmam mümkün değil. Ama elbette ki bunu birlikte yapabiliriz.

Şu anda beta sürüm olarak uygulamam çalışır durumda. Ancak kullanıcı deneyimi için yayınlanacak seviyeye gelmesi biraz daha zaman geçecek. Bu süreçte sizlerin de değerli katkılarını bekliyorum.

Şu an ki halihazırda çalışan özellikleri.

Mail adresiniz ile kayıt olma.

Mail adresleriniz veritabanına sadece uygulama tarafından çözülebilecek şifreleme yöntemi ile kaydedilecek. Veritabanına dahi ulaşılsa kişisel bilgiler şifreli kalacak.

Kişiler sadece mail adresi ile eklenecek ve karşı tarafa onay için sorgu yapılacak. Onay verilmeyen kişiler birbirine mesaj gönderemeyecek.

Yazılan mesajlar bilinen şifreleme yöntemleri ile değil, kendi geliştirdiğim şifreme yöntemi ile karşı alıcıya iletilecek. Araya giren birisi olsa bile mesajlara ulaşamayacak.

İlerleyen süreçte resim ve video ve zipli dosya gönderme özellikleri eklenecek.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hali hazırda Telegram var ve onu bile Whatsapp illeti yüzünden kullanan yokken, sizin şansınız çok zor ama inşaallah hedefinize ulaşırsınız.
Mail adresi ile kayıt cazip gelmeyecektir. Onun da alternatifi Hangouts ve Skype.
Sizin, piyasada olmayan çok daha farklı ve kullanışlı bir proje geliştirmeniz gerekiyor. Bunun için de epey sermaye gerekli sanırım.