Android e yeni gectim

Santini737

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese iyi aksamlar,
10 yıllık iphone deneyiminden sonra S10e alarak android ailesine katıldım,
Bir cok konuya cok yabanciyim bir kac sorum var yardımcı olursanız cok sevinirim,

1-whatsapp da size gonderilen video ları nasıl kaydediyorsunuz ?
ucgenimsi isareti tıklayınca bir suru sey cıktı hic biri indir kaydet vs degil, (
2-telefon ekranı kapalı iken yine whatsapp yada sms geldiginde ekranın bir sureligine acılıp bildirim ya da onizleme gostermesini nasıl saglarız
bende ekran kapalı kalıyor sadece mesaj geldi sesi cıkıyor.
3-telefona albumlerimi attim ama galeride album simgeleri kocaman,
altta kalan albumu bulmak zorlasıyor. album simgesini kucultmenin bir yolu var mıdır?
4-ekrani yukardan asagıya cekince gelen hızlı ayar menusunun altında bildirimler cıkıyor ekranı taa asagıya kaplıyacak sekilde
o bildirimler hic cıkmasın istiyorum sadece hızlı ayar menusu cıksın
onu nasıl nerden ayarlayabilirim?
5-3 tane farklı maili kurdum telefona
gmail hotmail yahoo
pil omru icin otomatik guncellemeyi kapattım manuel guncelliyorum ama
tek guncelleme ile 3 maili guncellemiyor
her maile girip ayrı ayrı manuel guncelleme gerekiyor
tek manuel guncelleme ile hepsini guncellemem mumkun mu?
okyunmayan mail sayısını da baloncuk icinde sayıyla gostermiyor
bunu nasıl ayarlıyabilirim?

Reaksiyon puanı
5,171
Herkese iyi aksamlar,
10 yıllık iphone deneyiminden sonra S10e alarak android ailesine katıldım,
Bir cok konuya cok yabanciyim bir kac sorum var yardımcı olursanız cok sevinirim,

1-whatsapp da size gonderilen video ları nasıl kaydediyorsunuz ?
ucgenimsi isareti tıklayınca bir suru sey cıktı hic biri indir kaydet vs degil, (
2-telefon ekranı kapalı iken yine whatsapp yada sms geldiginde ekranın bir sureligine acılıp bildirim ya da onizleme gostermesini nasıl saglarız
bende ekran kapalı kalıyor sadece mesaj geldi sesi cıkıyor.
3-telefona albumlerimi attim ama galeride album simgeleri kocaman,
altta kalan albumu bulmak zorlasıyor. album simgesini kucultmenin bir yolu var mıdır?
4-ekrani yukardan asagıya cekince gelen hızlı ayar menusunun altında bildirimler cıkıyor ekranı taa asagıya kaplıyacak sekilde
o bildirimler hic cıkmasın istiyorum sadece hızlı ayar menusu cıksın
onu nasıl nerden ayarlayabilirim?
5-3 tane farklı maili kurdum telefona
gmail hotmail yahoo
pil omru icin otomatik guncellemeyi kapattım manuel guncelliyorum ama
tek guncelleme ile 3 maili guncellemiyor
her maile girip ayrı ayrı manuel guncelleme gerekiyor
tek manuel guncelleme ile hepsini guncellemem mumkun mu?
okyunmayan mail sayısını da baloncuk icinde sayıyla gostermiyor
bunu nasıl ayarlıyabilirim?
1)Androidde video ve fotoğraflar otomatik kaydedilir.

2) Androidde her şeyim pek çok alternatifi vardır. Bildiğim kadarı ile AOD modunu kapatınca ekran otomatik açılıyor ancak AOD modu açıkkende bu tarz bir özelliğe gerek kalmıyor. AOD üzerinden tüm bildirimleri okuyabiliyorsunuz. Ayrıca bu konuda ayarlar > ekran yolunu izleyerek tahminimizden daha çok ayara ulaşabilirsiniz.

3)Samsung galeri uygulamasında iki parmakla ekrana dokunup parmaklarınızı birbirinize yaklaştırdığınızda ikonlar küçülür. Eğer nasıl yapılacağını anlamadıysanız google play üzerinde galeri şeklinde arama yaparak pek çok farklı arayüze sahip galeri uygulaması deneyip kendinize en uygununu seçebilirsiniz.

4)Bu dediğiniz çok saçma bir şey. Eğer tüm bildirimleri kapatırsanız bildirimleri nasıl okuyacaksınız. Ancak ben yinede istemiyorum onları derseniz ayarlar>uygulamalar ve bildirimler bölümünden tüm uygulamaların bildirimlerini tek tek kapatmanız gerekir. Bunun yerine google play üzerine control center araması yaparak daha kolay kullanabileceğiniz bir hızlı ayar paneline sahip olabilirsiniz.

5)Farklı mail uygulamaları deneyin. Google play in geliştiricisi google olduğu için arama motoruda çok başarılı. Ne bileyim çoklu mail uygulaması tarzı aramalarla istediğiniz uygulamayı bulabilirsiniz.

Bence sizin android ile yıldızınız barışmamış. Farklı bir platforma gecmişiniz hala eski platformdaki bakış açınızı buradada sergiliyorsunuz. Androidde bir uygulamadaki herhangi bir uygulamayı beğenmediğimizde google play üzerinde aynı işlevi gören yeni uygulama ararız. Ayrıca androidin ayarlar şekmeside oldukça basittir

Santini737

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1)Androidde video ve fotoğraflar otomatik kaydedilir.

2) Androidde her şeyim pek çok alternatifi vardır. Bildiğim kadarı ile AOD modunu kapatınca ekran otomatik açılıyor ancak AOD modu açıkkende bu tarz bir özelliğe gerek kalmıyor. AOD üzerinden tüm bildirimleri okuyabiliyorsunuz. Ayrıca bu konuda ayarlar > ekran yolunu izleyerek tahminimizden daha çok ayara ulaşabilirsiniz.

3)Samsung galeri uygulamasında iki parmakla ekrana dokunup parmaklarınızı birbirinize yaklaştırdığınızda ikonlar küçülür. Eğer nasıl yapılacağını anlamadıysanız google play üzerinde galeri şeklinde arama yaparak pek çok farklı arayüze sahip galeri uygulaması deneyip kendinize en uygununu seçebilirsiniz.

4)Bu dediğiniz çok saçma bir şey. Eğer tüm bildirimleri kapatırsanız bildirimleri nasıl okuyacaksınız. Ancak ben yinede istemiyorum onları derseniz ayarlar>uygulamalar ve bildirimler bölümünden tüm uygulamaların bildirimlerini tek tek kapatmanız gerekir. Bunun yerine google play üzerine control center araması yaparak daha kolay kullanabileceğiniz bir hızlı ayar paneline sahip olabilirsiniz.

5)Farklı mail uygulamaları deneyin. Google play in geliştiricisi google olduğu için arama motoruda çok başarılı. Ne bileyim çoklu mail uygulaması tarzı aramalarla istediğiniz uygulamayı bulabilirsiniz.

Bence sizin android ile yıldızınız barışmamış. Farklı bir platforma gecmişiniz hala eski platformdaki bakış açınızı buradada sergiliyorsunuz. Androidde bir uygulamadaki herhangi bir uygulamayı beğenmediğimizde google play üzerinde aynı işlevi gören yeni uygulama ararız. Ayrıca androidin ayarlar şekmeside oldukça basittir

iyi aksamlar
iphone dan gectim dedim diye herhalde elestri yogunlugunda cevap vermissiniz,
evet henuz telefona alısamadıgım icin yıldızım barısmadı
alısmaya calısıyorum, 10 yıllık alıskanlıkları degistirmek zor,
ayrıca hangi alıskanlıkların dogru oldugu bakıs acısına gore degisir,

1- bende otomatik kaydetmiyor , o yuzden soruyorum ,
bir ayar buldum whatsapp da medya gorunurlugu diye (yeni indirilen medyayı telefonunuzun galerisinde gosterir) diyor bunu actıktan sonra gelen video yu video klasorune attı fakat bu ayarı acmadan once gelenleri kaydetmiyor,
sacma derken mesela bu bayagı sacma
2- AOD modu acık bende , acıkken bildirimden kastınız ufacıcık whatsapp logosu ise
benim istedigim o degildi
mesajın on izlemesi yada bildirimi tarzı birseyi sormustum
3- tam aradıgım seyi soylemissiniz cok ise yaradı tesekkurler.
4- bildirimleri o ekrandan bakmak yerine , eger bildirim varsa uygulamada baloncuk icinde rakam cıkması lazım.uygulamaya girerek ona bakmak isterim, tabi control center altındaki bildirim size daha kısayol gibi gelebilir,
5- deniycem

Verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim,