Android CRT Efekti Nasıl Yapılır ?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Galaxy Nexus'ta bir efekt var. Ekran kilitlerken eski televizyonlar gibi kapanıyor hani. Stock roma da olabiliyormuş o. İnternette baktım. İngilizcelerini okudum. Başladım yapmaya. Ama yemedi fazlası. Çok karışıktı ingilizcesi. Anlamadım. Yardım edebilecek biri var mı :/

Şu: http://mobilecon.info/makes-android-have-an-old-tv-effect-crt-animation.html

Ve şu : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1152668

Sayfalarda var bi anlatım ama anlamadım :/ Yardım edebilecek en azından şunları anlaşılır derecede türkçeye çevirebilecek biri var mı ?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

yani diyorki
1. /system/framework/ klasöründeki framework-res.apk dosyasını pc ye kopyala
2. APKTool yada APK Manager kullanarak uygulamayı arşivden çıkart
3. /res/values/ klasörüne gir bools.xml dosyasını aç (notepad++ önerilen )
4. CTRL + F yapıp "config_animateScreenLights" bunu ara
5. "true" olan değeri "false" yap kaydet ve kapat
6. tekrar uygulamayı derleyip telefonda /system/framework/ klasörüne at ve eskisiyle değiştir :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
S3 olaydı yardım ederdim de senin telle ilgili işler karışık anlatım var bi kaç tane sen de görmüşsündür ama direk al bunu flashla diye bişey yok :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Peki nasil halledicem ben bunu. Oluyomusta ingilzce oldugu icin anlamiyrum. Bitiyo ingilzce bi yerde :/

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yaptım.Ama bilmiyorum olmadı galiba. Telefon açılmıyor. Yardım edin lütfen. Pcden hemen eski orijinal dosyayı geri koyayım :((

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yeni rom ile sorunu hallettim. Stock rom var telefonumda. Cyanogen modlarda kendiliğinden var bu özellik. Ama stock romuma yapmak istiyorum. Mümkünmüş bu ? Anlasam yapıcam. Anladığım kadarıyla yaptım. Telefon çöktü. Kaldı quietly brilliant yazısında hep.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
S3 olaydı yardım ederdim de senin telle ilgili işler karışık anlatım var bi kaç tane sen de görmüşsündür ama direk al bunu flashla diye bişey yok :)

Madem s 3 olaydi yardim ederdin gel bana yardim et:) bende denemek istiyorum :) nasil yapacaz ben videosunu bile izlemedim. yormayacaksam seni cevaini beklerim:)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ben stock kullanıyorum. Sormadın bana gerçi ama :D Cyanogen mod 7 ve 9 kurdum. Değişik bi şekilde eksik olan şeyler vardı. Orijinal romun stabilliğinden o kadar uzaklardı ki.. cyanogen mod7nin stabil olduğunu söyledikleri halde. tamam 9da eksikler var dendi ama bu kadar eksik olacağını düşünmemiştim. Onlarda vardı elbet bu efekt. Ama stock romumun kalitesinde de bu efekt ile şenlenmek istiyorum. Güzel söyledimmi isteğimi :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
CyanogenMod S3'te kullandım uzun bi süre bi sorunu yoktu demek her sürümde aynı değilmiş. :)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
s2 için bunu yapıp paylaşan olursa sevirim :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Google da bulamayacağınız şey yok. Ama biraz root rom işlerine falan girmiş olmanız lazım, ayrı bir kernel gerektiriyor cwm recoveryden flashlanması gerekiyor küçük bir araştırmayla bulabilirsiniz.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Beyler tam tersini sorsam :) Ms Team HD var :) Kapatmak istiyorum kapatamadım bir türlü nasıl kapatılır benim telefonuda sormayın artık Profil resmimden anlamanız pek uzun sürmeyecektir :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Crt restore diye ara lord, romun deodextir sanırım değil mi? Yapı numarası kaç?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşa da gönderdim. Düzenledi. 2 ayrı dosya. Biri olmazsa öbürünü dene dedi. Onlarda olmadı. Nedendir anlamıyorum. Cyanogen modların kendisinde var. Videolar olsun, yazılar olsun. Stock romlarada kuruluyormuş ki 2.3.5 e evet özellikle onlara. Ama benim telefonu çökertiyor HTC Quietly Brilliant yazısında takılıyor. Durmadan aynı yazı soldan sağa açılıyomuş gibi yazıp kalıyor. 3 kere stock rom yükledim telefona insaf.