Android 5, HTC One X'e gelmeyebilir

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
HTC-One-X-2-550x310.jpg

HTC'nin 2012 amiral gemisi One X, yakın zamanda Android 4.2 güncellemesine kavuşacak. Ancak yeni raporlar, cebin gelecekte Android 5.0'a yükseltilmeyeceğini söylüyor.

GottaBeMobile'ın HTC'deki "güvenilir" kaynağına göre Android 4.2.2 "Jelly Bean", One X'e Sense 5.0'ı getirecek ancak bu güncelleme cebin alacağı son güncelleme olacak. HTC, One X'in güncelleme takvimini henüz onaylamamış bulunuyor.

Henüz satışa sunulan HTC One ise Android 4.1 ile geliyor ve muhtemelen 4.2'yi atlayarak direkt olarak Android 5.0'a yükseltilecek. Bununla birlikte Android 5.0 "Key Lime Pie" henüz resmi olarak tanıtılmamış bulunuyor. Mobil işletim sisteminin yeni sürümünün önümüzdeki ay düzenlenecek Google I/O'da ortaya çıkması muhtemel.

htc_one_x_review_11.jpg

HTC’den kesin bir doğrulama veya yalanlama gelmediği sürece, iddianın doğru olup olmadığını bilme şansımız ne yazık ki yok. O yüzden bu iddiayı aklınızın bir köşesine koyun; fakat umudunuzu tamamen kaybetmeyin derim ben :)
KAYNAK

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Htc bir açıklama yapmadığı sürece geleceğini umarak yaşayacağım.

Hoş gelmessede karalar bağlamam.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Htcden ne beklenir daha :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
daha one bile piyasaya yeni yeni sürülmeye başlamışken daha 1 yılını yeni dolduran bir cihazdan hem de amiral diye tabir ettikleri bir cihazdan elini eteğini çekmesi htc gibi bir firmanın ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesi olmuş :) geçen yıla kadar hayranlıkla takip ettiğim firma ne hallere düştü :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
daha one bile piyasaya yeni yeni sürülmeye başlamışken daha 1 yılını yeni dolduran bir cihazdan hem de amiral diye tabir ettikleri bir cihazdan elini eteğini çekmesi htc gibi bir firmanın ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesi olmuş :) geçen yıla kadar hayranlıkla takip ettiğim firma ne hallere düştü :)

Sensation serisinden alıştı millet:)
Daha one x+ da görecek bunları.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sony gibi HTC'ye de güvenilmez bir yıl geçmeden yarı yolda bırakırlar adamı. Yine ne varsa Samsungta var hiç sevmesemde bir sonraki telefonum samsung olacak büyük ihtimal.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben Htc'nin Key Lime Pie'yi One X'e verecektir diyorum, Zira One X için hain emelleri olsa One'nin tanıtımında en çok üzerinde durdukları Sense 5 arayüzü ve yazılımsal bir çok özelliği vermezlerdi.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
aosp gelir illaki güçlü bir telefon sonuçta

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çıkmamış OS'i bekliyorsunuz ha? Vay anam vay.
%90 ihtimalle Android 5.0 çıkmayacaktır One X için. ve ben de her aklı başında One X sahibi gibi ÇIKMAMASINI tercih ederim.

Hoş kime ne anlatıyoruz bilmiyorum. Daha önce kaç sayfa konuşuldu bu konu meçhul. Telefondan ne istediğini bilmeyen kişilere ne güncellemesi anlatmalı niye anlatmalı.. falan filan...

prensipci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
samsung-htc-motorola vs.vs. yok birbirlerinde farkları, bazıları nerdeyse her hafta modifiye "yeni" ceptel. çıkartıyorlar 1-2 senelik telefonlarına eski diye desteği kısıyorlar "yeni" modellerini kakalamak pardon satabilmek için desteği yenilere veriyorlar diğerlerinin akıbeti umurlarında değil, neticede yok birbirlerinden farkı kapitalist sistemlerde normal; parayı müşteriden sövüşle de nasıl olursa olsun !!!!

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Güncelleme için deli olmak nedir anlamıyorum... Japon'ya da bile insanlar hala renksiz ekranı benimserken siz burda One X in Android 5.0 a çıkmamasına bozuluyorsunuz. Ne biliyorsunuz güncellemenin iyi olacağını, işinize yarayacağını? Sadece 4 yerine 5 yazınca içiniz rahatlayacak... Ek olarak HTC de savunalacak firma değil. Eskiden Android için takdir ettiğim bir marka idi, sağlamdı vs ama şimdi... Satabilirseniz gidip Samsung alın :D

prensipci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Güncelleme için deli olmak nedir anlamıyorum... Japon'ya da bile insanlar hala renksiz ekranı benimserken siz burda One X in Android 5.0 a çıkmamasına bozuluyorsunuz. Ne biliyorsunuz güncellemenin iyi olacağını, işinize yarayacağını? Sadece 4 yerine 5 yazınca içiniz rahatlayacak... Ek olarak HTC de savunalacak firma değil. Eskiden Android için takdir ettiğim bir marka idi, sağlamdı vs ama şimdi... Satabilirseniz gidip Samsung alın :D

saçmalamayın lütfen! eğerki dediğiniz şekilde telefon kullansak 3310'dan daha yeni telefon kullanmamamız gerkirdi... eğerki pahalıya "akıllı" telefon alıyorsanız hakkını vermesini elbette isteyeceksiniz, her yeni android vers.ları yenilikleriyle beraber gelir, v2.3.6 ya değişik özellikler kattılar ve v4.0 olarak piyasaya çıktı onu da geliştirdiler v4.1 ve v4.2 çıktı muhakkak güzel yeniliklerle de v5.0 çıkar, millet elbette avuçdolusu para verdiği cihazın en yeni sistemle donatılmasını bekler (hakkıdır da).... ozaman siz anadol dan başka araba almayın (kaputta mercedes yazmış anadol yazmış ne fark eder)...ilk çıkan eriksonlar vardı kütük gibi onları kullanın (internet-camera-gps de neymiş)... ayrıcada bende samsung var ve durum çokta farklı değil i8160 için hala v4.1.2yi bekliyoruz ve şafak karanlık... kısacası hepsi aynı mok, sadece markaları değişik

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
saçmalamayın lütfen! eğerki dediğiniz şekilde telefon kullansak 3310'dan daha yeni telefon kullanmamamız gerkirdi... eğerki pahalıya "akıllı" telefon alıyorsanız hakkını vermesini elbette isteyeceksiniz, her yeni android vers.ları yenilikleriyle beraber gelir, v2.3.6 ya değişik özellikler kattılar ve v4.0 olarak piyasaya çıktı onu da geliştirdiler v4.1 ve v4.2 çıktı muhakkak güzel yeniliklerle de v5.0 çıkar, millet elbette avuçdolusu para verdiği cihazın en yeni sistemle donatılmasını bekler (hakkıdır da).... ozaman siz anadol dan başka araba almayın (kaputta mercedes yazmış anadol yazmış ne fark eder)...ilk çıkan eriksonlar vardı kütük gibi onları kullanın (internet-camera-gps de neymiş)... ayrıcada bende samsung var ve durum çokta farklı değil i8160 için hala v4.1.2yi bekliyoruz ve şafak karanlık... kısacası hepsi aynı mok, sadece markaları değişik

Teknoloji karşıtlığı değil bu şekilciliğe karşıyım. 4.1.2'ye güncellediğinde telefonu arayüz değişecek, restore olduğu için vay arkadaş ne kadar hızlandı falan diyeceksin ama gelen özelliklerden bihaber olacaksın... Tamam belki senin için durum farklıdır ama 4 değil 5 yazsın isteyenlerin %99 gibi iddialı bir rakamı ne değiştiğinin farkında olmayacak insanlar. Dediğin gibi asıl gelişimler telefonun modeli değişerek oluyor, yazılımsal gelişimler bir şey katmıyor çünkü telefonun içine gizli donanımlar eklemiyorlar. İlerde NFC çalışacak yazılımla vs bunlar olmuyor. En basit örnek mesela çoğu yeni telefon kablosuz şarjı destekliyor ama alıcısı içinde değil? Neden? Paradan kısmak için. Bu sebeple yazılıma o kadar güvenmeyin. Hem eski HTC kullanıcısı olarak 2.3.5 den 4.0.4 e güncellemek hayatımın hatasıydı mesela. Özetle güncelleme yüksek önem arz etmez. iPhonecular alınmasın üstüne Android konuşuyoruz :D

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Özet : Her ne kadar HTC'nin resmi bir açıklaması olmasa da firmaların satış politikası böyle hepsi aynı Apple hariç.Gerçi Apple da İphone 4 e ios6 yı verse ne olacak iphone 5 i etkileyen yenilikler olduğu sürece.Aralarında bir Sony hepsini İCS'ye güncelledi.Dünyanın düzeni böyle . S3'ün de 5 ten sonrasını alacağı meçhul :)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hiç sanmıyorum.ben s2 ye halen daha 4.1.2 alıyorum resmi olmasada port edilmiş romlarla kesin 5 i yükliyeceğim s2 ye
bu tür çekinceler ve satarken daha az değer kaybı yaşamak için iphone alabilirim tabi 4 inç in üstüne çıkarsa ekran boyutu

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Sen para verip aldığın Anadolu'un yenisi çıkınca sana beleş versinler istiyor musun o özellikleri? Bak o arabayı demedim, o özellikleri dedim.
Ksura bakmayın hç hayatınızda bir şey gelliştirip satmamışsınız, bir şeye adam gibi emek vermemişsiniz, boş kesden sallıyorsunuz öyle. susayım susayım deyip dayanamadığım bir konu varsa şu forumda, insanların güncelleme saplantısı.

Hakkını vermesini elbette isteyeceksiniz. Hakkı da , size satıldığı şekliyle hatasız çalışabilmesidir. Microsoft'tan XP ile satın aldığınız laptopta Windows 7 var mı? diye soracağım ama nasılsa cracklisini kurduğunuz için umrunuzda değil. TElefonu da az biraz kavrayabilseniz problem kalmaz ortada. :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bu arada andorid 5 cikmayacak cikacak sürüm 4.3