Android 4+ Multitask Mantığı

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. Home tuşuna basili tuttuktan sonra cikan uygulamaları kaydırarak kapatmak ile geri tuşu ile cikmak arasındaki fark nedir. Yani geri geri yaparak kapattigim uygulama home tuşuna basili tuttuktan sonra listeden neden kalkmiyor arka planda calismaya devam mi ediyor. Biri aciklarda tam olarak sevinirim. Teşekkürler

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Home tuşuna basıp girdiğin menüde en son açılan uygulamalar görünüyor çalışanlar değil :)

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Home tuşuna basıp girdiğin menüde en son açılan uygulamalar görünüyor çalışanlar değil :)

Ama uygulamaya sağa sola çektiğinde uygulama kapanıyor sadece son uygulamaya gösteremiyor kapattigina gore benim kafam da burada karisiyor zaten

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
452
Home tuşu ile arka plana alıyorsun sadece ancak çalışmaya devam ediyor, geri tuşu ile de uygulamayı sonlandırıyorsun. İki türlü de listede görünür.

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O zaman benim anladığım, geri geri ile program kapatmak mantıksız zaten home basılı tutup listeden kaldırırsam hem listeden kalkmış olacak, hem arka planda çalışmamış olacak hem de uygulama kapanacak.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Tam bu sebepten androidde 3 tuş bana gereksiz gelıyor sadece home tusu olsa yeter