Yardım Anakonda Yazılımı

RTeuro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar,Jupyter Notebook üzerinden yazılım yapıyorum ancak kodlar çalışmıyor.(yazılımda yeniyim)İzlediğim eğitim videolarında Yazılar renkli çıkıyor ancak gördüğünüz gibi benimkinde renkli olmuyor ve çalışmıyor.Sorun ne olabilir?

Ekli dosyalar

• 2021-05-29 (2).png
    2021-05-29 (2).png
    19.1 KB · Görüntüleme: 103

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Bilgisayarında python yüklü mü? Yüklüyse eğer yeni bir notebook oluştururken python olarak belirtiyor musun?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Jupyter Notebook hiç kullanmadım ama Visual Studio Code Da felan Dosya oluştururken "Dosya Adı.py" olarak yapınca python kodları çalışıyor yani uzantıyı "py" yapınca oluyor . Jupyter Notebook böyle mi bilmem isterseniz bir deneyin

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
O zaman kernel seçili mi onu kontrol edebilirsin yukarıdaki menüden. Eğer orada da kernel olarak python3 seçilisi ise, muhtemelen sorun path'dedir. Python kurulumunu yaparken path'e eklememiş olabilirsin.
Ek olarak sorunu çözemezsen ve notebook üzerinde çalışmak istiyorsan, Google Colab üzerinde .ipynb dosyaları oluşturarak (aynı jupyter gibi arayüze sahip sadece google sunucularında çalışıyor) pyhton çalışabilirsin. Benim önerim temiz bir python kurulumu yaparak PyCharm veya benzer tam fonksiyonlu bir ide üzerinde çalışman veya dediğim gibi Colab üzerinden çalışman.