Anakartın performansa etkisi?

erenernet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Asus P5KPL anakartım var. İşlemcim intel core 2quad. Ramim 4 gb ddr2. Ekran kartım ge force 9600,1024mb ddr3 256 bit...Psu'm 420 w... oyunlarda pek sıkıntı yaşamasam da bilgisayarın genel performansı hala sıkıntılı. neden olabilir sizce? Anakartımın eski olmasının bir alakası var mıdır? Bilgisayarımda hala nette takılırken,dosyaları açarken kasılmalar oluyor.Ve video izlerken falan zaman zaman cazırtılı sesler geliyor

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
SSD al format at ssd'e kur windowsu stabilite sorunlarına elveda et.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Google'a yazın link veremiyorum reklama girer, SSD'in faydaları yaz yada SSD HDD arasındaki farklar yazarsanız görürsünüz.

Bilgisayarın açılış kapanış hızlarından tutun, açtığınız dosyalardan oyunlara girerken yükleme ekranlarından ve oyunları kapatınca masaüstüne dönme sürelerini en aşağıya indiriyor kısaca bilgisayar uçuyor videolar var testler var izleyerek görebilirsiniz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Özel mesaj atmışsınız evet HDD kullanıyorsunuz en kısa zamanda SSD alın.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ssd ile hddnin farkı ne? ve mevcut anakartım ssdye uyum sağlar mı? ve sdd ile hdd aynı anda çalışır mı?

SSD okuma hızı, yazma hızı ve verilere erişim hızı HDD den çok üstün. SSD hafiftir sessiz çalışır ömrü uzundur ve disk hatası çıkarmaz. Anakartın ssd ye uyumlu. SSD ve HDD aynı anda sorunsuzca çalışabilir ama Windowsu SSD ye yüklemediğiniz zaman bir anlamı kalmaz

erenernet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SSD okuma hızı, yazma hızı ve verilere erişim hızı HDD den çok üstün. SSD hafiftir sessiz çalışır ömrü uzundur ve disk hatası çıkarmaz. Anakartın ssd ye uyumlu. SSD ve HDD aynı anda sorunsuzca çalışabilir ama Windowsu SSD ye yüklemediğiniz zaman bir anlamı kalmaz

Ssd'nin de fiyatları çok yüksek.Hdd ise 1 tb.Az gb'li bi ssd alsam oraya windowsu kurup depo olarak hdd'yi kullansam mantıklı olur mu sizce?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

erenernet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet uygunmuisiparişi verdim :)

peki oyunları kurarken ssdye kurmak da daha mantıklı gibi gelince.Pek bu ürün nasıl sizce performansa etkisi büyük olur mu?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
evet uygunmuisiparişi verdim :)

peki oyunları kurarken ssdye kurmak da daha mantıklı gibi gelince.Pek bu ürün nasıl sizce performansa etkisi büyük olur mu?
Tabiki olur. Tahminimce zaten harddiskiniz arızalı. Bad sector taraması yapın