Anakartıma güç gitmiyor

yigitcankrasu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ilk defa konu açıyorum Hatam varsa affola. Arkadaşar dalgınligima gelip Sistem açıkken ekran kartı taktim. Ve sistem aniden kapandı şimdi hiç açılmiyor. Herkes bilgisayarciya git diyor fakat kendim yapmak istiyorum nasıl çözebilirim.
Yanık kokusu kararma hiçbişey yok yandığıni sanmıyorum. Kısa devre yapmış diyorlar nasıl duzeltebilirim. şimdiden yardimci olan herkese teşekkür ederim

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anakarttaki tüm kablolamayı sök. Bi 15 dk. kadar bekle. Tekrar takarak,dene.
Ayrıca, ankarta güç gitmiyor derken,açma düğmesine basınca powerin çalışıyormu.

yigitcankrasu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakarttaki tüm kablolamayı sök. Bi 15 dk. kadar bekle. Tekrar takarak,dene.
Ayrıca, ankarta güç gitmiyor derken,açma düğmesine basınca powerin çalışıyormu.
malesef calismiyor hocam sikinti anakartta gibi

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Anakarta güç gitmiyorsa PSU dan kaynaklıdır.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Hocam banada psu gibi geldi ama guc kalosunu cimbizla kisa devre yaptim fanlr dondu hocam
Youtube da bir video izlemiştim.Sizinkisiyle aynı videoda ki kişi PSU yu çalıştırınca fanlar hareket edip tekrar duruyordu.Bunu işlemci ve anakartı değiştirerek çözmüştü sanırsam.Ama sizde büyük ihtimal anakart arızalandı.

yigitcankrasu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Youtube da bir video izlemiştim.Sizinkisiyle aynı videoda ki kişi PSU yu çalıştırınca fanlar hareket edip tekrar duruyordu.Bunu işlemci ve anakartı değiştirerek çözmüştü sanırsam.Ama sizde büyük ihtimal anakart arızalandı.
Fazladan islemci vardi bende hocam denedim hala guc yok

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hocam banada psu gibi geldi ama guc kalosunu cimbizla kisa devre yaptim fanlr dondu hocam
Poweri dışarda çalıştırdıysan sağlamdır. Ama, pc de hiç bi hareket göremiyorsan (kabloları söküp,takmana rağmen)anakartın bozulmuş olma ihtimali çok yüksek.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Fazladan islemci vardi bende hocam denedim hala guc yok
Tamam anakartınız bozulmuş büyük ihtimal.Bozulan anakartı kendiniz tamir edemezsiniz servise göndermenizi öneririm.Anakart ile uğraşırken diğer ekipmanlara da zarar verebilirsiniz.