İyi günler
Asus p5kpl-vm anakartımda 2 adet ram slotu bulunuyo 4 gb destekliyor en fazla ben sistemi yenileyeceğim için şimdilik 4 gb tek ram alıcam. bunu 1 slota takabilirmiyim desteklermi lütfen yardım
2x2 yazıyorda tek slota örneğin : 4 gb lık 1066 mhz lik ddr2kingston alabilir miyim
o model dediğiniz gibi en fazla 4 gb destekliyor fakat tek slot 4 gb alırmı tam emin değilim ama bence siz 2x2 4 gb 1066 mhz bir ram alin HEM RAMLARDAN BİRİ BOZULURSA DİĞERİ DURUR BENİM PC 4X2 ŞEKLİNDE.
ram bozulursa derken yanlış anlamayın ilerki zamanlarda yıllarda örneğin ram arıza çıkartabliro açıdan 2x2 alin siz TEK 4 GB ALSANIZADA 2X2 ALSANIZDA PERFORMANS FARKI DEĞİŞMEZ ÖNEMLİ OLAN MHZ YÜKSEK OLMASIDIR
şuan asusun sitesinde okudumda sizi anakart modelini 1 SLOT EN FAZLA 4 GB ALABLİR DİYOR YANİ 4X2 =8 OLCAK ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ.
KULLANDIGIZ ANAKART ŞU ŞEKİLDE ANCA DESTEKELYEBİLİR ÖNCELİKLE ALACAĞINIZ RAM DDR2 MODELİ OLMALIDIR VE 1066 / 800 / 667 MHZ RAM DESTEKELYEBLİR
örnek model vericek olursam : Hynix 4gb ddr2 800 MHZ RAM uyumludur anakartınız ile
ayrıca öneri isterseniz : http://www.n11.com/4gb-ddr3-1066-mh...7?cid=604001&gclid=CJDlkN7ir8MCFQHmwgodPUQAwA ANAKARTINIZ EN YÜKSEK ZATEN 1066 MHZ DESTEK VERİYOR BU RAM İŞİNİZİ GAYET İYİ GÖRÜCEKTİR.
verdiğiniz linkteki ram notebook ramı yanlış yönlerdiriyorsunuz. bu anakart en fazla 2*2 olmak üzere enfazla 4gb ram takabilirsiniz. marka farketmez kingston 2gb 800mhz önerimdir..
Sağol kardeşim de 2*2 dedin 2 tane de slot var şimdi ben 4 gb tekli ram alıcam tek slota takarsam destekler mi onu merak ediyorum
ben 4 gb tekli ram alıcam tek slota takarsam destekler mi onu merak ediyorum
Sağol kardeşim de 2*2 dedin 2 tane de slot var şimdi ben 4 gb tekli ram alıcam tek slota takarsam destekler mi onu merak ediyorum
@basbelasi
Hocam kitapciginda söyle bir yazi var: You may install a maximum of 2 GB DIMMs on each slot, but only DDR2-800 and DDR2-667 2 GB
density modules are available for this configuration.
Tek yuvaya 4GB takarsa single calisir mi?