• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Anakartım işlemcimi desteklemiyor

Reaksiyon puanı
25
Merhaba benim anakartım FSB 1333/1066/800MHZ destekliyor benim işlemcim xeon E5462 1600 mhz napim iptal mi edim işlemci siparişi ni

Reaksiyon puanı
25
Anakartınız ile işlemciniz soket bakımından uyumsuz iptal edin ürünü lg775 soket destekli anakart almanız gerekiyor.
Hyr ben edit yapilmisli alcam yani lga 771 lga 775 uyumlamislar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartınız ile işlemciniz soket bakımından uyumsuz iptal edin ürünü lg775 soket destekli anakart almanız gerekiyor.
Uyumlu mu abi lütfen hemen cevao ver

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Normalde Xeon işlemciler LGA 775 anakartlarda modlandıktan sonra ve iyi bir soğutucuyla iyi oluyorlar.Ancak bu işlemci 1600 bus speed e sahip,senin anakartının 1333 desteklediği gözüküyor,normalde uymuyorlar diyebilirim.Ancak önceki konuda da dediğim gibi riskli bir şey,çalışa da bilir çalışmaya da bilir.Ben bu kadar parayı riske atabilirim diyorsan al ama bu şekilde evirip çevirip aynı şeyin konusunu açarsan pek bir yere varamazsın,Quad al geç.

Reaksiyon puanı
25
Normalde Xeon işlemciler LGA 775 anakartlarda modlandıktan sonra ve iyi bir soğutucuyla iyi oluyorlar.Ancak bu işlemci 1600 bus speed e sahip,senin anakartının 1333 desteklediği gözüküyor,normalde uymuyorlar diyebilirim.Ancak önceki konuda da dediğim gibi riskli bir şey,çalışa da bilir çalışmaya da bilir.Ben bu kadar parayı riske atabilirim diyorsan al ama bu şekilde evirip çevirip aynı şeyin konusunu açarsan pek bir yere varamazsın,Quad al geç.
tm

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Desteklemesine destekliyor ama ,senin maalesef bu konullarda tecrüben yok. Modlu bios bulmak mesele değil,foxcoon anakarta onu atabilmek de epey profesyonelce bi iş . Yani anladım ki bu iş seni aşar. Bu nedenle,Emir in dediği gibi quad core bi işlemci al,geç.

Reaksiyon puanı
25
Desteklemesine destekliyor ama ,senin maalesef bu konullarda tecrüben yok. Modlu bios bulmak mesele değil,foxcoon anakarta onu atabilmek de epey profesyonelce bi iş . Yani anladım ki bu iş seni aşar. Bu nedenle,Emir in dediği gibi quad core bi işlemci al,geç.
Teşekkürler ben xeon siparişi verdim ama iptal ettim şimdi 1 hafta sinra Q8400 alcam

Peki xeon alsaydım mod yapcaktim ya Q8400 yapmam gerekli mi

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Teşekkürler ben xeon siparişi verdim ama iptal ettim şimdi 1 hafta sinra Q8400 alcam

Peki xeon alsaydım mod yapcaktim ya Q8400 yapmam gerekli mi
Quadlara modlama yapmak gerekmez.Tak çalıştır :)Fazladan soğutucuya da gerek yok,intelin stok fanıyla rahat rahat kullanılabiliyor.