İki buçuk sene önce toplamış olduğum sistemle düne kadar her şey normal giderken dün açmaya çalıştığımda 3-30 saniye arası çalışıp kendini kapatıyordu ve monitör, klavye ve farenin ışıkları yanmıyordu. Kasayı açıp ekran kartını çıkarttım ve onboard olarak denedim yine olmadı. Başka nasık çözebilirim diye araştırdığımda ramleri çıkartıp öyle deneyin diye yazmıştı birisi öyle de yaptım yine olmadı. Bu sefer ram slotlarını değiştirdim denedim yeniden olmadı. Sonra uzay modeli olarak anakartı kasadan çıkartıp çalıştırdım aynı sorun devam ediyordu hala. Anakarttaki pili çıkartıp 5 dakika bekleyin dediler onuda yaptım o da olmadı. Bir gün bekledim kasadaki parçaların tozunu aldım sabah. Akşam çalıştırayım dedim uzay olarak bu sefer çalıştırdığımda monitör açıldı f1 e basıp biosa geçmeye çalıştım tekrar kapattı kendini daha sonrada açılmadı bir daha monitör. Sorunum sizce ne olabilir neyden kaynaklı? İşlemcinin bozulması ihtimali biraz zor gibi ama anakarttan şüpheleniyorum. Garanti süreleri bitmiş durumda şuan anakart ve işlemcinin. Başka bir işlemci yada anakart bulamadığım için onları da deneyemiyorum.
Sistemim şu şekilde;
MSI H170 GAMİNG M3 Anakart 1151 soket
AMD Sapphire Radeon R9 390 8GB OVERCLOCKED 512 BIT Ekran Kartı
INTEL i5 6400 skylake işlemci 1151 soket
ASUS Full hd monitör
Sistemim şu şekilde;
MSI H170 GAMİNG M3 Anakart 1151 soket
AMD Sapphire Radeon R9 390 8GB OVERCLOCKED 512 BIT Ekran Kartı
INTEL i5 6400 skylake işlemci 1151 soket
ASUS Full hd monitör