Anakartım bozulmuş olabilir mi?

Edenclaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İki buçuk sene önce toplamış olduğum sistemle düne kadar her şey normal giderken dün açmaya çalıştığımda 3-30 saniye arası çalışıp kendini kapatıyordu ve monitör, klavye ve farenin ışıkları yanmıyordu. Kasayı açıp ekran kartını çıkarttım ve onboard olarak denedim yine olmadı. Başka nasık çözebilirim diye araştırdığımda ramleri çıkartıp öyle deneyin diye yazmıştı birisi öyle de yaptım yine olmadı. Bu sefer ram slotlarını değiştirdim denedim yeniden olmadı. Sonra uzay modeli olarak anakartı kasadan çıkartıp çalıştırdım aynı sorun devam ediyordu hala. Anakarttaki pili çıkartıp 5 dakika bekleyin dediler onuda yaptım o da olmadı. Bir gün bekledim kasadaki parçaların tozunu aldım sabah. Akşam çalıştırayım dedim uzay olarak bu sefer çalıştırdığımda monitör açıldı f1 e basıp biosa geçmeye çalıştım tekrar kapattı kendini daha sonrada açılmadı bir daha monitör. Sorunum sizce ne olabilir neyden kaynaklı? İşlemcinin bozulması ihtimali biraz zor gibi ama anakarttan şüpheleniyorum. Garanti süreleri bitmiş durumda şuan anakart ve işlemcinin. Başka bir işlemci yada anakart bulamadığım için onları da deneyemiyorum.
Sistemim şu şekilde;
MSI H170 GAMİNG M3 Anakart 1151 soket
AMD Sapphire Radeon R9 390 8GB OVERCLOCKED 512 BIT Ekran Kartı
INTEL i5 6400 skylake işlemci 1151 soket
ASUS Full hd monitör

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Aynı sorun benim de başıma gelmişti. Asus maxiumus formula anakartta. Ama benimki kasayı yere düşürdüğüm için ,anakart bozulmuştu. Aynı şekilde çok kısa bi süre çalışır gibi olup,makina komple duruyordu.
Sizde çarpma olayı yok ama ,maalesef bana anakart gibi geldi.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,539
Aklıma gelen ilk ihtimal PSU. PSU değilse anakart bozulmuş olabilir. İşlemci bozuk olsa hiç açılmaz.

Edenclaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aklıma gelen ilk ihtimal PSU. PSU değilse anakart bozulmuş olabilir. İşlemci bozuk olsa hiç açılmaz.
Anakartın cpu ve dram ışıklarına bakmıştım. Ekran kartını çıkarttığım için yanmıyordu ama cpu ışığı yanıyordu. İşlemciyi tanımıyor galiba tam anlamadığım için bir şey yapmak gelmedi elimden.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
PSU ya da anakart gibi geldi bana. Başta sistemi okudum paragraftan önce dedim sabıkalı 390 sonra okudum yok. PSU üzerinde durun derim.

Edenclaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
PSU ya da anakart gibi geldi bana. Başta sistemi okudum paragraftan önce dedim sabıkalı 390 sonra okudum yok. PSU üzerinde durun derim.
Psu değil gibi çünkü psu dan gelen voltajları ölçmüştüm daha doğrusu babama ölçtürdüm. Değerler normal gözüküyordu.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Psu değil gibi çünkü psu dan gelen voltajları ölçmüştüm daha doğrusu babama ölçtürdüm. Değerler normal gözüküyordu.
Farklı bir anakart ile denemelisiniz o zaman.