Nnetmaniaa
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 7
Bir bilgisayar toplarken bütçenizden Anakarta Kaç TL ayırırsınız ?
Saçma
Ne kadar paran varsa
Sisteminde kullanacağın bileşenlere göre vs vs diye uzar.
Her konuya saçma demiyorum.Bu konu genellenecek bir konu değil o yüzden saçma.300 liralık bir anakarta dandik bir işlemci takamazsın.Taksanda o işlemciyi uçurmaz.Sisteme ve parasına göre anakart seçilir.Bilmem anlatabildim mi ?:S
neye göre saçma adam kişisel görüşleri belirtmiş çok kılım şu açılan her konuya gidip saçma diyen insanlara :S saçmaysa girme arkadaşım....
ben 200-300 arası güzel bir anakart alırım...
Saçmadan kastın 50 ytl galiba ama bak saçma değilmiş 2 kişi oylamışAnket actigimizda biraz daha mantikli secenekler sunarsak daha faydali olur![]()
Sistem kurmaya başlarken ilk neye bakarsın anakarta anakart için seçeceğin fiyatta diğer parçaların fiyatını belirler aşağı yukarıNe kadar paran varsa
Sisteminde kullanacağın bileşenlere göre vs vs diye uzar.
iyide herşey parada bitmiyorki, örnek vereyim 790fxchipset ve sb750 güney köprüsüne sahip dfi lan party dk 790fxb -m2rsh modelinin fiyatı 300 ytl civarı iken (ki bu anakart aynı zamanda dünya overclock şampiyonu sistemde kullanılan anakart!) asusun aynı chipset ve güney köprüsüne sahip deluxe m4a79 modeli 450ytl civarı bi fiyata sahip ve dfi a kıyasla verdiği hemen hiçbir artısı yok... ikisininde componentleri 1.kalite malzemeden üretilmiş, aynı chipset, aynı güney köprüsü, aynı ram(mhz olarak) desteği, aynı sayıda PCIe slot(üstelik 16x veriyoluna sahip olanları da aynı sayıda) ... şimdi asus alacam diye 150TL fazladan ödemek akıllıcamı?
anakart alırken performansına, kullanacağım işlemciyle uyumuna, ram desteğine, slot sayısıne ve türüne, componentlerin malzeme kalitesine bakarım, fiyat 2. planda. ha toplayacağım sistem içinde en yüksek bütçeye sahip ürünlerden biri anakart diğeride işlemci olur yinede ama "ben anakarta 300tl ayırdım, 310 ytllik malı almam, yada 250tlye buldum, ihtiyaçlarımı karşılıyor ama 300tl bütçem var daha pahalısını alayım" diye bir karar vermem söz konoso bile değil...