Anakart üzerinde bulunan bu şey nedir

Alp9eren8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc tetikleme yapmıyor hiçbir şekilde kısa devre yapmayıda denedim ama yine olmadı psu sağlam ondan eminim bugun birdaha deniyim dedim kondansatörlere bakıyodum ısınıyomu diye buna dokundum fanlar dönmeye başladı bidaha denedim yine çalıştı sonra ekran kartını taktım monitörü bağladım çalışmadı sigorta veya direnç gibi görünüyo açaba sıkıntı bundamıEkli dosyayı görüntüle 14257

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hiçbir şekilde açılmıyor mu bilgisayar anlamadım ki parçaları kontrol et kabloları vs

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
o kristal denen elektronik parça anakart gigabyte mı? yeni al evde yapabilceğin birşey değil.

Alp9eren8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşın 2 aydır bu şekilde pc bugün bidaha deniyim dedim anakart şuan kasada değil dışarıda bağladım parçaları 2 kere çalıştı buna dokununca monitörü filan bağladım çalışmadı bidaha

- - - Mesaj Güncellendi - - -

anakart foxconn tamirciye götürdüm bikere köprüde bi sıkıntı var dedi bana 120 lira masraf çıkardı bende o parayı buna vereceğime anakart alırım dedim bilgisayar bölümünde okuyorum bugun hocayla konustum bana psu sağlammı diyo 0 psuyla denedim diyorum psu yu denemek için bi alet verdi o sırada uğraşırken açıldı 1 2 kere bu arada ne işe yarıyo o parça

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
yaklaşın 2 aydır bu şekilde pc bugün bidaha deniyim dedim anakart şuan kasada değil dışarıda bağladım parçaları 2 kere çalıştı buna dokununca monitörü filan bağladım çalışmadı bidaha

- - - Mesaj Güncellendi - - -

anakart foxconn tamirciye götürdüm bikere köprüde bi sıkıntı var dedi bana 120 lira masraf çıkardı bende o parayı buna vereceğime anakart alırım dedim bilgisayar bölümünde okuyorum bugun hocayla konustum bana psu sağlammı diyo 0 psuyla denedim diyorum psu yu denemek için bi alet verdi o sırada uğraşırken açıldı 1 2 kere bu arada ne işe yarıyo o parça

osilatör devresinin sinyal üreten devresinin parçası saat için saat kristali diyorlar üzerinde sayılar olmalı.

Alp9eren8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sigorta görevi filanmı görüyo anakartta az önce yine çalıştı 2 kere ama ekrana görüntü gelmedi

Alp9eren8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım peki benim pc nin sıkıntısı sizce nedir

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
foxconn dandik marka zaten ondan kurtulman için iyi olmuş.

Alp9eren8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pc en az 5 6 yillik o zamanlar bilgim olmadigindan boyle bi pc aldim zaten

Semih ULUCA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lehim çatlaması oluşmuş olabilir. Yıllar geçtikçe, kullanıldıkça fabrikasyon hata ile satılan ürünlerde bu tür sorunlar görülebilir. İyi bir elektronikçiye kontrol ettirin. Lehim yenileme imkanı varsa yeniler düzelir.

Alp9eren8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi sekilde bikackere calistirdim ama goruntu gelmedi bi teknik servisciye goturdum birkere bana 120 lira fatura cikardi tamir icin sadece zaten o adamda cikardigi faturalariyla meshur burda :D