Anakart Tavsiyesi

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İşlemci olarak AMD Ryzen9 3950x aldım, ekran kartı olarak 10 gün sonra çıkacak olan RTX 30 serisinden RTX 3080 alacağım. 1 yada 2 adet M2 ssd takmayı düşünüyorum. Kasa olarak Asus ROG Strix Helios White Edition Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası aldım. Sıvı soğutma sistemi olarakta Corsair iCUE H150i RGB PRO XT 360mm Sıvı İşlemci Soğutucu aldım. Üst seviye bir kasa topluyorum fakat anakart konusunda kararsız kaldım. X570 serisinden bu sisteme iyi gidecek bir anakart tavsiyesi verebilecek olan varmı acaba ?. Bütçe sınırsız. fakat aynı performansı gösterecek bir anakarta diğerinden fazla parada vermek istemem. Yardım ederseniz çok makbule geçer üstatlar. Şimdiden teşekkürler.

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Asus Tuf Gaming X-570 Plus öneririm. Duruma göre Wifi veya normalini seçebilirsiniz. Ancak 10 gün sonra çıkacak 3080 Founders Edition almak ne kadar mantıklı tartışılır.

• Beğen
Reactions: STB

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Asus Tuf Gaming X-570 Plus öneririm. Duruma göre Wifi veya normalini seçebilirsiniz. Ancak 10 gün sonra çıkacak 3080 Founders Edition almak ne kadar mantıklı tartışılır.
Founders Edition olması bir dezavantajmı ? Öyleyse performanslı çıkacak versiyonları hangi tarihte çıkacak bilginiz varmı ? Eğer geç çıkacaksa ekran kartı olarak ne önerirsiniz. Baya heveslenmiştim 3080 2080 ti den nerdeyse 2 kat daha performanslı olacağı söyleniyordu ve fiyatıda daha ucuz olacaktı. Siz ne önerirsiniz

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Zaten böyle bir bütçeniz varsa RTX 3000 serisinden bir şey alacaksınız kesinlikle. Kartların TDP değerleri diye bir şey var. Yeni seridekiler çok güçlü kartlar olduğundan dolayı TDP değerleri yüksek biraz. Ben founders editionin soğutması konusunda endişeliyim ki iyi olmazsa da şaşırmam. Burada kartları ucuz gösterebilmek için çok üst düzey soğutma anlayışı yapmamalılar. (Ancak ben de yanılabilirim tabii ki) Zaten bir ekran kartı ilk çıktığı günlerde alınmamalı, Nvidada genellikle böyle şeyler yaşanmasa da kartlar ilk zamanlarda sorun yaratabiliyor. Tavsiyem kart çıktığında bir soğutma testlerine bakalım, herhangi yazılımsal vs. sorunlu bir kart mı görelim. Bunlar iyiyse alabilirsiniz ancak referans modellerini de beklemek mantıklı.

• Beğen

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Zaten böyle bir bütçeniz varsa RTX 3000 serisinden bir şey alacaksınız kesinlikle. Kartların TDP değerleri diye bir şey var. Yeni seridekiler çok güçlü kartlar olduğundan dolayı TDP değerleri yüksek biraz. Ben founders editionin soğutması konusunda endişeliyim ki iyi olmazsa da şaşırmam. Burada kartları ucuz gösterebilmek için çok üst düzey soğutma anlayışı yapmamalılar. (Ancak ben de yanılabilirim tabii ki) Zaten bir ekran kartı ilk çıktığı günlerde alınmamalı, Nvidada genellikle böyle şeyler yaşanmasa da kartlar ilk zamanlarda sorun yaratabiliyor. Tavsiyem kart çıktığında bir soğutma testlerine bakalım, herhangi yazılımsal vs. sorunlu bir kart mı görelim. Bunlar iyiyse alabilirsiniz ancak referans modellerini de beklemek mantıklı.
peki mevcut kartlardan birtane alayım desem hangisini önerirsiniz ? RTX 2080 Ti ?

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bu ikisinden birini alabilrsin.
ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO X570 4800MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 PCIe 4.0 ATX Anakart gibi daha pahalı olanlarının farkı nedir peki neden 2 katı pahalılar ?

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO X570 4800MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 PCIe 4.0 ATX Anakart gibi daha pahalı olanlarının farkı nedir peki neden 2 katı pahalılar ?
teknik olarak tam bilgim yok ama illaki fark vardır ama aradaki farkın o kadar fazla olacağına inanmıyorum. .

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Rtx2080 ti bence gerek yok 2080 veya 2080 süper alabilirsiniz.
uzun yıllar pc toplamayla daha uğraşmak istemiyorum 2080 veya 2080 süper yeteri zaman tatmin edici performans verirmi. Samsung Odyssey G7 LC32G75TQSMXUF 32" 240Hz 1ms (HDMI+Display) G-Sync WQHD Curved LED Monitör aldım 2k çözünürlükte performansı nasıl olur ?

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
uzun yıllar pc toplamayla daha uğraşmak istemiyorum 2080 veya 2080 süper yeteri zaman tatmin edici performans verirmi. Samsung Odyssey G7 LC32G75TQSMXUF 32" 240Hz 1ms (HDMI+Display) G-Sync WQHD Curved LED Monitör aldım 2k çözünürlükte performansı nasıl olur ?
güzel olur, ama dediğim gibi 2080 ti gereğinden fazla pahalı deymez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitörü aldınız mı almadıysanız kesinlikle Asus Rog öneririm.

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Hayır kesinliklr RTX 2000 serisinden bir kart almayın. Paranıza yazık.

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
güzel olur, ama dediğim gibi 2080 ti gereğinden fazla pahalı deymez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitörü aldınız mı almadıysanız kesinlikle Asus Rog öneririm.
aldım yazdığım monitörü. Asus rog da hem 32" yok hemde çözünürlüğü full hd benim aldığım 2k yenileme hızıda 240 hz monitörümden memnunumda ekran kartını ve anakartı çözemiyorum

• Beğen

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
Nasıl neden? Aynı fiyata belki 2 kat daha iyi bir kart alınabiliyor. Aldığı kart eski bir kart oluyor, RTX teknolojisi yetersiz kalıyor.

Bunu sormanız bile o kadar saçma ki.
3000 serisi beklerse doğru söylüyorsunuz.

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Referans modellerini bekleyip RTX 3000 serisinden bir kart almak mantıklı.
Bende aynı fikirdeyim acelem yok parçaları ufaktan alıyorum uygun fiyatları denk getirince saydıklarımı aldım. Anakart, Ram, m2 ssd ve sata ssd leri toplayacağım ufaktan. 3000 serisi bence hem daha ucuz olacak hemde performans olarak 2ye katlayacak onu bekliyeceğim sabırla testlerini

• Beğen

HalukSonmez

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Bende aynı fikirdeyim acelem yok parçaları ufaktan alıyorum uygun fiyatları denk getirince saydıklarımı aldım. Anakart, Ram, m2 ssd ve sata ssd leri toplayacağım ufaktan. 3000 serisi bence hem daha ucuz olacak hemde performans olarak 2ye katlayacak onu bekliyeceğim sabırla testlerini
En doğrusu :)

• Beğen

ozan6065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Anakart konusunda ne diyorsunuz peki sizin tavsiye ettiğinizle onun 2 katı pahalı olan ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO X570 4800MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 PCIe 4.0 ATX Anakart bu anakart arasındaki fark nedir neden bukadar uçurum var fiyatlar arasında, gerçekten değiyormu verilen paraya merak ettiğim. O paranın karşılığında diğerinden ele gelir farkı varsa acımam verdiğim paraya ama diğer türlüyse hiç luzüm yoktur tabi