Anakart ram tavsiye

osmandemi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok oyun oynayan biriyim nvidia 275 anakartım işlemcim İntel core 2 quad q9550 ocz 650 watt güç kaynağı Western Digital 1 terabyte hard disk im var.Anakartımın çok eski olduğunu düşünüyorum ve değiştirmek istiyorum.Anakartım gigabyte p35 c ds3 r .Bunun yerine gigabyte veya asus un anakartlarından birini almak istiyorum bütçemi sarsmadan 150-250 tl arası beni 2 yıl idare edebilecek anakart tavsiye edermisiniz ?

Bir de 3 gb kingston ram im var bunu 8 gb ya da 6 gb yapmak istiyorum 150 tl yi geçmemek kaydıyla kaliteli bir ram önerebilirmisiniz yardımlarınız için teşekkür ederim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hocam soket 775 anakart ve işlemciler artık piyasan çekilmeye başladığı için çok fazla bulunmuyorlar. sana önerebileceğim model:

MSI G41M-P43 Combo Intel G41 DDR2 / DDR3 VGA Anakart - 115 TL

ram olarak da, elindekiler ddr2 sanırım. oyun için 4 gb ram yeterli. bende 8 gb var ama 3,5 gb geçtiğini şu ana kadar görmedim. sende zaten 3 gb varmış. 1 gb daha alıp ekle tamamdır. sanırım 800 mhz kullanıyorsun.

KINGSTON 1GB DDR2 800MHz 6400 CL6 RAM - 32 TL

bu msi anakart ddr3 bellekleri de destekliyor. dilersen elindeki ddr2 bellekleri satıp ddr3 de alabilirsin. 4 gb tek modül bellekler işini görür. ama ddr2 ye göre çok ciddi performans artışı sağlayacağını sanmam. oyun için ekran kartı en önemli nokta.

not: soket 775 konusunda pek bilgili değilim. msi web sitesinde işlemcini desteklediği yazıyor. sen de bir araştır istersen almadan önce. :)

http://tr.msi.com/product/mb/G41M-P43-Combo.html#/?div=CPUSupport