Anakart ile Sata HDD lerin anlaşamaması

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok acayip bir sorunla karşı karşıya kaldım. Ne yaptıysam çözemedim. Anakart intel D945PLRN . xp kullanıyorum. olay görüntüleyicisinde diskle ve atapi ile ilgili hatalar gördüm.hdd tune gibi programlarla test yapmıştım sorun yoktu. iki hdd kullanıyorum biri zaten yeni ve onda da sorun oluyor. oyunlarda bazen müziklerde takılıyor. İDE pata hdd buldum aynı işlemleri bu hdd de yaptım hiç sorun yok. intel in sitesinden bios güncellemeleri indirip denemedim olmadı.sata veri kablolarını değiştirdim olmadı. farklı cdlerle yavaş format sonrası işletim sistemi kurdum olmadı.bios pilini çıkardım bi saat bekledim yeniden açarken cd den bios yükledim hala aynı. Neden olabilir bu anakart sata hdd uyuşmazlığı (bir çok deneme sonucunda sorunun bu olduğunu düşünüyorum )?Bir çare ustalar :(

olay görüntüleyicide \Device\Harddisk0\D üzerinde bir denetleyici hatası belirledi bu hata gözüküyor.

sorun benim düşündüğüm gibi mi ? :(

http://img193.imageshack.us/img193/2707/hataap.jpg

Sorun bu arkadaşlar. çeşitli problemlere yol açıyor buda. Nedir bu hatanın sebebi ve nasıl çözebilirim lütfen yardım :(

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
CHIP.com.tr den cevap veremediler mi :D

Resimde ilk oraya yazıyorsun sanırım...

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Vermemişler galiba =) yüklediğin işletim sistemiyle ilgili sorun olabilir kardeş !

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun yüzünden kafayı yedim :D Yazmadığım yer yok :D Ama hiç bi yerde de çare yok. Farklı işletim sistemleriyle yavaş format attım daha neler neler yaptım bu dertten kurtulamadım. Nedir bu sorun anlamı nedir ? Bi çözüm bi yol gösterin ustalar ?

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Xp le format larken yani yeni bir window kurarken raid kurmak istermisinz diye sorar. bu soruyuda sata hdd ler içindir. sende yeni bir raid yükleyerek sorunu ortadan kaldır !

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunla ilgilenir misiniz ? chip çalışanı değilim bildiğim sitelere yazdım derdimi.
Raid kurmakla ilgili pek bilgim yok farklı marka ve özellikte iki hdd var.
samsung hd160jj (160 gb 8mb chace) ve seagate st3500418as(500 gb 16mb chace) . raid işlemi verileri siler mi ? ve anlatmış olduğum sorunu çözer mi usta ? :(

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım sizde bilmiyorsunuz cevap verdiğiniz yok anca konuyu hangi foruma açtım onunla ilgileniyorsunuz. Ve boşuna zaman harcıyorsunuz :@

deploser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence işletim sistemini hata veren değilde öteki diske kur.Yani hata veren ikinci diskin olsun bide öyle dene bakalım faydası olacak mı?

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
biosdan raid lerin açık olduğuna eminsin dimi çünkü satalar anakarttaki raid özülleni kullanır

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ustam raid olayı hakkında bilgim yok. Biosla ilgili bir ayar yapmadım. windows kurarkende raid yapmadım. BU sorunu raid çözer mi ? eğer biostan bir ayarla yapılabileceksem nasıl yapacağım ? biraz detaylı açıklayabilirseniz deneyeceğim hemen :(

ioz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iş radi vs değil

Disklerdeki JUMPER ayarlarını kontrol et/değiştir.

Disklerde SMART testi yap Muhtemel disklerden birisi mefta olacak sana haber veriyor.

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hala bir çözüm yok :S farklı işletim sistemini d ye kurdum win7 ve sorun aynı devam ediyor. Sadece sata hdd lerde ve oyunda böyle bir sorun ortaya çıkıyor. bir türlü çözemedim. sata veri kablosunun girdiği yerleri sıkıştırdım yok. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan yok mu ? Sorun anakart mı ?

arizavar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu kendim çözdüm iyi forumlar !