Anakart-Ekran kartı uyumu

caveler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu sitede bilgili arkadaş çok önceden işlemci için yardımları dokunmuştu.Yine bir sorun ile karşılaştım.Ben ekran kartı alacağım ama anakartım ile uyumlumu onu bilemiyorum.alacağım ekran kartı PCI-Express-DDR5.Anakartımın modeli ise H61M-D Asus.Acaba ekran kartını alsam anakart'a uyumlu mudur ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
AGP hariç her ekran kartı uyar. Bütçe max. nedir ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
AGP anlayamadım da ne olduğunu :D

şu anda ddr3 var ben yeni ekran kartlarından almak istiyorum gddr5 olur mu acaba ? 400 500 lira civarı.

caveler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şey AGP'nedir bilmiyorumda :D
GDDR5 ekran kartı almak istiyorum 1 gb 256 bit gibi. 400 500 lira param bütçem var.

Umarım anakartıma uyar bir kere işlemci almıştım sorun çıkmıştı anakartımı değiştirmem gerekiyordu o yüzden sordum.Yani Gddr5 modellerine uyumlumudur anakartım?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
http://www.vatanbilgisayar.com/asus...b-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

Bütçene göre alabileceğin en sağlam kart. Bitine ve Gb değerine takılmayın. Mimarisi maxwelldir performanslı bir karttır. Gb ve bit değerleri çipin barındırdığı teknoloji ve mimarisi yanında hikaye kalıyor. O yüzden sadece yüksek gb ve yüksek bitli kartlara yoğunlaşmak yeterli değil. GDDR5 modellere anakart uyumludur yeterki agp olmasın

caveler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler yani bütçeme göre en iyi kart bu.
Ben her zaman Bit'i iyi olanın daha iyi ekran performansı vereceğini sanıyordum öyle değilmiş anlaşılan.Teşekkürler bunu alacağım.

kotirau

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba hayırlı günler. Benim Asus M4A88T-M/USB3 anakartım var. Bu anakarta yeni bir ekran kartı almak istiyorum fakat DDR3 mü almalıyım yoksa DDR5 destekliyor mu bilemiyorum. Nasıl öğrenebilirim ya da yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Merhaba hayırlı günler. Benim Asus M4A88T-M/USB3 anakartım var. Bu anakarta yeni bir ekran kartı almak istiyorum fakat DDR3 mü almalıyım yoksa DDR5 destekliyor mu bilemiyorum. Nasıl öğrenebilirim ya da yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

Alacağın ekran kartı PCI-E olursa uyumsuzluk olmaz.