Anakart açılma sorunu- cmos checksum error

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ihty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
merhaba kardeşler
anakart biostar P4M900-M7 FE-celeron 2.66 -1bg ram 667mhz
sorunum 3 yıldır kullandıgım güç kaynagını degiştirdikten sonra başladı.yeni güç kaynagını taktım pc yi açmışken fanları ve kasanın tozlarını temizledim tekrar çalıştırmak istedigimde şu hatayı verdi.
açılışta siyah bios ekranında işlemci anakart ram hdd bileşenleri görüyor fakat daha sonra alta şöyle yazılar çıkıyor
floppydisc fail (80)
cmos checksum error-defoults loaded
warning!cpu has been changed please re enter cpu settings in the cmos setup and remember to save before quit!
for setup del
continue f1
f8 falan gibi
fakat klavyeyi görmedigi için bios ayarlarına giremiyorum f1 tuşuna basarak da açamıyorum usb klavye i ps klavyeyle degiştirdim yine görmedi bios pilini degiştirdim,bios yuvasını kısa devre yaptım ,pili çıkarıp 1-2 saat bekledim olmadı.rami hddi işlemciyi başka pcde denedim sorun yok
2 gündür çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler....

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bisey demiyo ki bios ayarlarin sıfırlanmıs diyo. bide biosa girip floppy devre disi birak f1e gerek kalmadan acilacaktir. bios ayarlarina bi toptan ayar cekersen sorun kalmiycaktir.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
bios sıfırlanması sonrası usb klavye çalışmaz normal ps2 klavye takıp bios ayarlarına girip saat flopy vs ayarları yapın

ps2 kalvyeyi yanlış yere takmış olabilisin yada bozuk. mor renklı yere tak.

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bisey demiyo ki bios ayarlarin sıfırlanmıs diyo. bide biosa girip floppy devre disi birak f1e gerek kalmadan acilacaktir. bios ayarlarina bi toptan ayar cekersen sorun kalmiycaktir.
cevap için teşekkürler kardeşim ama zaten sorunum biosa girememek klavyeler (hem usb hem ps2 denedim)çalışmıyor.

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

bios sıfırlanması sonrası usb klavye çalışmaz normal ps2 klavye takıp bios ayarlarına girip saat flopy vs ayarları yapın

ps2 kalvyeyi yanlış yere takmış olabilisin yada bozuk. mor renklı yere tak.
cevap için teşekkürler kardeşim ama zaten sorunum biosa girememek klavyeler (hem usb hem ps2 denedim)çalışmıyor.aynen mor renkli yere taktım :)ama olmadı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tamam anladimda bi sekilde biosa girmek zorundasın usb girmiyosa ya ps2 klavye kullanıcaksin yada usbyi ps2ye ceviren aparat kullanıcaksin yoksa o makinayi acma sansın yok. baska bi ps2 klavye denemeni öneririm

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
cevaplar için teşekkürler
power sup 3 farklı denedim biosu jumperden,pili çıkararak(yeni)kısa devre yaparak denedim ama sonuç hep aynı başka çözüm bilen varmı?

Westbound

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kolay gelsin anakart üzerinden Clear CMOS Header jumperini denedinizmi.

---------- Post added at 11:40 ---------- Previous post was at 11:35 ----------

bir yol daha var clear cmos jumperini denediniz ama olmadı..Peki ya ramleri denedinizmi. Ramleri söküp sistemi tekrar açın anakarttan ram hatası aldığınızda sistemi kapatıp tekrar ramleri takın. Birde böyle deneyin.