Anadolu mu yoksa meslek lisesimi

Cagri_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bilişim bölümünde okuyacağım. Sizin 11,12 de mat yok dediğiniz olay tüm liselerde tüm bölümlerde mi?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bugün ben itö bayrampaşaya gittim. Müdürü vs gördüm hepsi çok cana yakınlardı. Okulun içi ayrı dışı ayrı güzeldi. Gelmek istersen beraber takılırız. Nakilini buraya aldırabilirsin.
Cok isterdim ama ben ankarada yaşıyorum :)

Sen yapabileceğini düşünüyorsan 11 ve 12 de Matematik ingilizce vs. yok.
Bunlar için ayrı ders almak zorundasın he bunların yaparım diyorsan meslek lisesine git yok yapamam bana fazla gelir diyorsan gitme ben öyle yapıyorum mesela zorlanıyormuyum evet ama yanında Bilişim dersleride alıyorum ayrıca Bilişim ile ilgili kameracısından tut web tasarım yapan arkadaşlarına kadar hepsi oluyor.
Ama yaşadığın yere göre değişir bide meslek lisesinin ortamı değişiktir kendi arkadaş çevreni kurman lazım iyi çocuklar vardır ama kötü çocuklarda vardır.
Her meslek lisesindemi 11 ve 12. Siniflarda matematik ing.yok?
Benim gidecegim okulda sadece bilisim bolumu var daha cok matematige kurulu bir bolum degilmi??

Son düzenleme:

gablov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok isterdim ama ben ankarada yaşıyorum :)

Her meslek lisesindemi 11 ve 12. Siniflarda matematik ing.yok?
Benim gidecegim okulda sadece bilisim bolumu var daha cok matematige kurulu bir bolum degilmi??
Arkadaşın bölümüyle alakalıdır bence. Zira bilişimde matematik ve ingilizce olmazsa olmaz

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Oradaki Teknik Müdür normal müdür boşa mı duruyor bir konuş kardeşim var mı diye sor.

Reaksiyon puanı
119
Meslek liselerinde ortam lisenin nasıl olduğuna bağlı her meslek lisesine kötü bakmamak lazım, anadolu lisesine gitmelisin meslek lisesinde 9.sınıf biyoloji kimya görürken 10. sınıfta bölüm dersleri görmeye başlıyosun bu da üniversite sınavında zoruluk çekmen demek

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Meslek liselerinde ortam lisenin nasıl olduğuna bağlı her meslek lisesine kötü bakmamak lazım, anadolu lisesine gitmelisin meslek lisesinde 9.sınıf biyoloji kimya görürken 10. sınıfta bölüm dersleri görmeye başlıyosun bu da üniversite sınavında zoruluk çekmen demek
10.sınıfta gene görüyor biyoloji kimya vs. ama 11 ve 12 de görmüyor 10.sınıfta görüyor.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Sistemi basit, meslek lisesinde 2. Sınıfta alanını seçersin ama diğer dersleri görmeye devam edersin. 3. Sınıfta da aynı gibi ama bu sefer 2. Sınıfta seçtiğin alanın alt dalını seçersin. 4. Sınıf staj ve mezun.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
1.sınıfın 2.döneminin son aylarında alan seçersin 2.sene 2.dönem son zamanlarda dal seçersin 3. sınıfta alanın dalı ile ilgili derslere yönelik okursun 4.staj

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
1.sınıfın 2.döneminin son aylarında alan seçersin 2.sene 2.dönem son zamanlarda dal seçersin 3. sınıfta alanın dalı ile ilgili derslere yönelik okursun 4.staj
Ha birde okul yönetimi sorumsuzsa her tenefüs tuvalette sigaranı içip telefonda takılabilirsin. Ben sorumlu meslek lisesi görmedim ama oralarda vardır belki ?

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Ya arkadaş ortamında senin gibi bilgisayar ile uğraşan çok iyi insanlar var onlarla takıl benim gibi yap işte.
Tuvalette sigara içme konusuna gelirsek böyle şeyler sorunlu öğrencilerin yaptığı şeydir.
Sigara da içmezsin alıştırmazlar sigarayı Anadolu'da da yaptırırlar sen kendini alıştırma yeter sıkıntı yok yani.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Ya arkadaş ortamında senin gibi bilgisayar ile uğraşan çok iyi insanlar var onlarla takıl benim gibi yap işte.
Tuvalette sigara içme konusuna gelirsek böyle şeyler sorunlu öğrencilerin yaptığı şeydir.
Sigara da içmezsin alıştırmazlar sigarayı Anadolu'da da yaptırırlar sen kendini alıştırma yeter sıkıntı yok yani.
Hocam oraları bilemem de ben bu memlekette telefonun serbest olduğu okul da görmedim okul kurallarına uymayan anadolu öğrencisi de görmedim. Nerede hapçı torbacı varsa meslek liselerinde toplanıyor, disiplin olayına bu şekilde bakıyorum. İşin derinlerine ineceksen 2017'de sınavsız geçişler kalktı böylece meslek liselerinin bir ederi kalmadı, sadece meslek edinip lise mezunu takılırsın. Şahsen ben sınavsız geçiş olmayan okuldan mezun olsam gider bi meslek edinirdim, sonuçta üniversite mezununun bile gelecek garantisi yok ama meslek öğrenen bir adama kapılar çoğu zaman açık.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Hocam oraları bilemem de ben bu memlekette telefonun serbest olduğu okul da görmedim okul kurallarına uymayan anadolu öğrencisi de görmedim. Nerede hapçı torbacı varsa meslek liselerinde toplanıyor, disiplin olayına bu şekilde bakıyorum. İşin derinlerine ineceksen 2017'de sınavsız geçişler kalktı böylece meslek liselerinin bir ederi kalmadı, sadece meslek edinip lise mezunu takılırsın. Şahsen ben sınavsız geçiş olmayan okuldan mezun olsam gider bi meslek edinirdim, sonuçta üniversite mezununun bile gelecek garantisi yok ama meslek öğrenen bir adama kapılar çoğu zaman açık.
Hocam bizide hapçı yaptın canın sağ olsun.
Fakat dershane ile 11 ve 12 kapatılabilir ama hapçı konusuna bir şey diyemem çok iyi çocuklar bu liselerde okuyabiliyor.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Hocam bizide hapçı yaptın canın sağ olsun.
Fakat dershane ile 11 ve 12 kapatılabilir ama hapçı konusuna bir şey diyemem çok iyi çocuklar bu liselerde okuyabiliyor.
Hepsi değil çoğunluk olarak söylüyorum yoksa ben kendime de yok yere hapçı torbacı demiş olurum :tearsofjoy:

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Hepsi değil çoğunluk olarak söylüyorum yoksa ben kendime de yok yere hapçı torbacı demiş olurum :tearsofjoy:
Bence abicim müfredatın 11 ve 12 de temel derslerin olması gerekiyor ayrıca 400 puan falan olması gerekiyor meslek liselerinin ve geleceğe dönük mesleklerin öğretilmesi gerekiyor.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Bence abicim müfredatın 11 ve 12 de temel derslerin olması gerekiyor ayrıca 400 puan falan olması gerekiyor meslek liselerinin ve geleceğe dönük mesleklerin öğretilmesi gerekiyor.
Ben 242 gibi bir puanla ticaret meslek lisesine girmiştim. Hapçı torbacı ÇPL liselerine atılmalı, meslek liselerinin puan tabanı yüksek tutulmalı. Ayrıca meslek liselerinde sınavsız geçiş olmasa bile diğerlerinden ayrı tutacak bir özelliği bulunmalı, sonuçta anadolu lisesinde verilen derslerin hemen hemen yarısı meslek liselerinde de var artı olarak meslek dersi de görülüyor.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Ben 242 gibi bir puanla ticaret meslek lisesine girmiştim. Hapçı torbacı ÇPL liselerine atılmalı, meslek liselerinin puan tabanı yüksek tutulmalı. Ayrıca meslek liselerinde sınavsız geçiş olmasa bile diğerlerinden ayrı tutacak bir özelliği bulunmalı, sonuçta anadolu lisesinde verilen derslerin hemen hemen yarısı meslek liselerinde de var artı olarak meslek dersi de görülüyor.
Test yapılması lazım daha kolayı bu hapçıyı atacaklar.