Anadolu Ateşi, 'Troya' ile Meksika'da

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,873
Reaksiyon puanı
671
Puanları
3,293
Konum
İstanbul
Mustafa Erdoğan'ın Genel Sanat Yönetmenliği'ndeki Anadolu Ateşi, Meksika turnesinde.

anadolu-atesi-troya-ile-meksika-da-190-130.jpg


Geçen yıl Anadolu Ateşi gösterisi ile Meksika seyircisi ile tanışan ekip, bu yıl da Troya ile Meksikalıların karşısında.

Gösterinin biri 9 diğeri 7 metre uzunluğundaki iki Troya atı, kostümler, dekorun parçaları arasında yer alan çeşitli Tanrı heykelleri ile 5.5 metre yükseklikleri ile dikkat çeken Hektor ve Aşil heykelleri daha Mart ayında Meksika'ya gitti ve sergi salonlarında yerini aldı. Ülkenin 7 farklı salonunda yer alan Troya sergisini binlerce sanatsever gezdi.

MEKSİKA'YA EK GÖSTERİ KONUYOR, KÜBA DA SIRADA BEKLİYOR

Mexico City’de National Auditorium’da, Pubela, Audotorio Siglo XXI’da ve Guadalajara'da gerçekleşen 5 gösteride Troya'yı 20.000'in üzerinde sanatsever izledi.

Troya ekibi gösterinin sonunda izleyiciler ile buluştu. Dansçılarla fotoğraf çektirmek ve imza almak isteyen insanlar gösterinin bitmesine rağmen dakikalarca salondan ayrılmadı. Ekip, daha sonra da Meksikalılar ile fotoğraf çektirdi. Fotoğraf seramonisi sırasında da alkışlar devam etti.

15 Haziran’da Mexico City’de gerçekleşen gösteriye Küba Kültür Bakanı da katıldı. Gösterinin sonunda ekibi tebrik eden ve sıkça ne kadar beğendiğini belirten bakan Anadolu Ateşi’ni Küba’ya davet etti. Yapılacak programın ardından Anadolu Ateşi yakın zamanda Küba’da dansımızı ve kültürümüzü Kübalılarla buluşturacak.

Ekibin Meksika'da da yeniden gösteri yapması gündemde. Meksika medyası günlerdir gösteriler ve ekiple ilgili haberlere yer veriyor. Ekip televizyon programlarına davet ediliyor.

20130628-11063645.jpg


20130628-11062512.jpg


Kaynak
 

Uranos

Profesör
Katılım
11 Nisan 2012
Mesajlar
3,841
Reaksiyon puanı
15
Puanları
0
Dehşet kareografileri var.Kostümler de süper adamlar oynuyor :)
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,873
Reaksiyon puanı
671
Puanları
3,293
Konum
İstanbul
Yıllar önce bir kere İstanbul'da canlı izlemiştim Anadolu Ateşini..
Kesinlikle tv de izlemekten çok daha etkileyici...
 

didemkara

Öğrenci
Katılım
14 Haziran 2012
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
anadolu ateşinin kıvılcımlara kaydettirdim bizim çocuğu. çok memnunuz =) o da anadolu ateşi olucak inşallah
 
Üst