Ana kartım aşırı ısınıyor

ardabjkli55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ana kartım çok ısınıyor oyun oynamayı bırakmıştım tekrar oynamaya başlıyacaktım anakart aşırı ısındığı için oyunlarda ciddi bir FPS kaybı yaşıyorum

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Cihazı belirli aralıklar ile tozunu temizleyip termal macununu yenilerseniz sorun kalacağını zannetmiyorum.
Daha önce hiç termal macun yenilediniz mi? En son ne zaman format attınız/attırdınız?

ardabjkli55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cihazı belirli aralıklar ile tozunu temizleyip termal macununu yenilerseniz sorun kalacağını zannetmiyorum.
Daha önce hiç termal macun yenilediniz mi? En son ne zaman format attınız/attırdınız?
Önceden hiç format atmadım 3 sene oluyor alalı PC yi termal macunda yenilemedim

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Önceden hiç format atmadım 3 sene oluyor alalı PC yi termal macunda yenilemedim
Oldukça normal sorunlarla karşı karşıyasınız diyebilirim :)
Öncelikle Termal macun yenileyip cihazı düzgünce temizleyin.
Bana soracak olursanız güzel bir formatta atardım. Onca zaman sağda solda sistem kararlılığını kötü etkileyecek kalıntılar olabilir.

Macun yenileme işleminden sonra performanstan memnun kalmazsanız format atmanızı öneririm.
Bundan önce sistem boşta iken sıcaklık değerlerini burada paylaşırsanız yardımcı oluruz.
.

ardabjkli55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oldukça normal sorunlarla karşı karşıyasınız diyebilirim :)
Öncelikle Termal macun yenileyip cihazı düzgünce temizleyin.
Bana soracak olursanız güzel bir formatta atardım. Onca zaman sağda solda sistem kararlılığını kötü etkileyecek kalıntılar olabilir.

Macun yenileme işleminden sonra performanstan memnun kalmazsanız format atmanızı öneririm.
Bundan önce sistem boşta iken sıcaklık değerlerini burada paylaşırsanız yardımcı oluruz.
.
Birde kasada bir fan var takılı olmayan 3 pinli fakat anakarta 3 pinli tek bir giriş var ondada CPU'nun fanı var

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
CPU Fanı çalışıyor ise şimdilik sorun yok.
Bahsettiğiniz fan hava sirkülasyonu için gerekli olan fan olabilir.
Takılı olmayan fan kasanın arka kısmında mı bulunuyor?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Arkadaşlar ana kartım çok ısınıyor oyun oynamayı bırakmıştım tekrar oynamaya başlıyacaktım anakart aşırı ısındığı için oyunlarda ciddi bir FPS kaybı yaşıyorum
Hiç format, bakım yaptırmadıysanız ve fan temizliği yaptırmadıysanız ısınma olması normal. Termal macun yenileyip temiz kurulum yapıldıktan sonra da aynı sorunlar devam ediyorsa, biz yine yardımcı oluruz:)

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
evet arka kısmında

Egzoz fan çalışmıyorsa kasanın içinde hava sirkülasyonu verimli olmadığı içinde cihaz ısınır. Fakat öncelikle Cpu fanını çıkarıp işlemcinin termal macununu düzgün bir şekilde yenileyin.
Bu işlemleri yaparkan dikkatli olun ve fanın işlemci üzerine tam oturduğuna emin olun.