Amy Winehouse öldü!

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ünlü İngiliz şarkıcı Amy Winehouse Londra'daki evinde ölü bulundu.

651134_detay.jpg

amy-oldu.jpg

Ünlü İngiliz kadın vokal Amy Winehouse Londra'daki evinde ölü bulundu. İngiliz polisi Winehouse'un öldüğünü doğruladı.

Londra Ambulans Hizmeti’nin TSİ 17.54’te Winehouse’un evine iki ambulans gönderdiği, ancak ambulanslar vardığında şarkıcının ölmüş olduğu ifade edildi.

Polis sözcüsü açıklamasında "Londra'nın kuzeyindeki Camden'da bulunan evine ulaşıldığında Winehouse çoktan hayatını kaybetmişti. Şu aşamada ölümü 'açıklanamaz' olarak nitelendiriliyor" dedi. Sözcü, genc şarkicinin ölüm nedeninin araştırıldığını da sözlerine ekledi.

[video=youtube;b-I2s5zRbHg]http://www.youtube.com/watch?v=b-I2s5zRbHg&feature=player_embedded[/video]

AVRUPA TURNESİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Winehouse, geçtiğimiz ay düzenlediği Avrupa turunun Belgrad ayağında, sahnede çok sarhoş olduğu için konserini yarıda kesmisti.
Bir buçuk saat süren konser boyunca Winehouse şarkılarını ancak mırıldanarak söyleyebilmiş, birçok defa sahneyi terk etmiş ve grup üyeleri ünlü şarkıcının boşluğunu doldurmak zorunda kalmıştı.

Winehouse, bu gelişmenin ardından İstanbul konseri de dahil olmak üzere Avrupa turnesini iptal etmişti.

Genç şarkıcının uzun zamandan beri içki ve uyuşturucu sorunu olduğu bilindiği gibi, bu alışkanlığı son yıllarda müzik kariyerini olumsuz etkilemeye başlamıştı.

5 GRAMMY ÖDÜLÜ ALDI

Amy Winehouse, kendisiyle aynı müzik sevgisini paylaşan bir annenin ve taksi şoförü bir babanın kızı olarak, Londra’nın kuzey bölgesindeki Southgate’te dünyaya geldi.

Southgate’in banliyö bölgesinde büyüyen Winehouse, çoğu caz müzisyeni olan akrabalarının da etkisiyle çok küçük yaşta müzikle ilgilenmeye ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Winehouse, 2003 yılında ilk albümü “Frank”’i piyasaya sürdü. Genel olarak caz etkileşimlerinin yer aldığı bu albümdeki bestelerin tamamının yapımında Winehouse’da etkin rol üstlendi. Winehouse, iyi eleştiriler alan bu albümle müzik çevrelerince adından söz ettirmeye başlamış oldu. Bu albümle Brit Awards’ta İngiltere’nin en iyi kadın solisti ödülüne aday oldu. Aynı yıl Ivor Novello beste yarışmasında, en iyi modern beste ödülünü kazandı.

Bundan tam 3 sene sonra Amy Winehouse dünya çapında büyük beğeni kazanan ve platin albüm mertebesine çıkan ikinci albümü “Back to Black” ile müzik dünyasını bir daha değişmemek üzere sarstığında ise henüz 23 yaşındaydı. Albümün hit parçası “Rehab” uluslararası listelerde en üst sıralardaydı. Aynı yıl MTV Müzik Ödülleri’nde gerçekleştirdiği performans sonrası bu şarkı, Time dergisi tarafından 2007 yılında, yılın en iyi on şarkısından biri olarak gösterildi. Bu albümde ayrıca “You Know I’m No Good” ve “Back to Black” gibi herkesin dilinden düşürmediği parçalar da yer alıyordu. Albümlerinin Amerika’da yayınlanmasının ardından, uluslararası ünü daha da artan Winehouse gelmiş geçmiş en iyi çıkış yapan yabancı kadın vokal olarak nitelendirildi. Londra’nın kuzeyinden çıkan bu olağanüstü sesin caz ve soul etkileri taşıyan parçalarındaki Aretha Franklin’i aratmayan muhteşem yorumu ve acı-tatlı müziği, Amy’nin günümüzün en farklı besteci ve yorumcularından biri olduğunu kanıtlıyor. ‘En İyi Yeni Sanatçı’, ‘En İyi Şarkı’ ve ‘En İyi Albüm’ de dâhil olmak üzere 5 dalda Grammy sahibi Amy Winehouse kabarık saçları, vintage giyimi ve dövmeleriyle modern bir pin-up kızı görünümü ve kendine has tarzıyla birçok yeni sanatçının takip ettiği eşsiz bir ikon oldu.

ReasTa

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tahmini aşırı dozdan dolayı kalp krizi olabilir. Aklıma gelen ilk o oldu.

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende inanmadım bugünlerde herkes çöüyor...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
"hızlı yaşa genç öl" sloganını benimseyen bir ünlü daha dünyadan göçtü. harkulade bir sesi ve yorumu vardı. allah rahmet eylesin diyelim...

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Uydurma haber BBC nin sitesinde baktım böyle bir haber yok, böyle birşey olsaydı ilk orada yazardı. Yine bir twitter faicası...

speedy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Uyuşturucu bağımlılığının beklenen son, zerre kadar s...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
[MENTION=62703]Demnesia[/MENTION] BBC'nin sitesinden link verdim üst mesajlarda.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
[video=youtube;b-I2s5zRbHg]http://www.youtube.com/watch?v=b-I2s5zRbHg&ob=av2n[/video]
çok severim bu şarkısını, uyuşturucu ve alkol bağımlısıydı bildiğim kadarı ile...

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
yav daha dün haberini yaptım ve inanamıyorum ...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
[video=youtube;b-I2s5zRbHg]http://www.youtube.com/watch?v=b-I2s5zRbHg&ob=av2n[/video]
çok severim bu şarkısını, uyuşturucu ve alkol bağımlısıydı bildiğim kadarı ile...
benim de en sevdiğim şarkısı buydu.

Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar müslüman olmayan biri için allah rahmet eylesin demek çok günahtır. Bilginize...

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni öğrendim ve şok oldum. severek dinlediğim biriydi, üzüldüm açıkçası.

Reaksiyon puanı
68
Uyuşturucu ile yükseldi, uyuşturucu ile düşdü?

Nasıl yaşarsan, öyle ölürsün:)

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

Arkadaşlar müslüman olmayan biri için allah rahmet eylesin demek çok günahtır. Bilginize...

+1 doğrudur.

Ölen müslüman biriyse Allah rahmet eylesin denir. ama müslüman değilse toprağı bol olsun cümlesi uygundur.

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sesi ve yorumu farklıydı özel yaşantısı kendi sonu oldu zaten bence müziği ile hatırlanmalı.. R.I.P

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tanımıyordum, büyük kayıp mı?

Kimi makaraya alıyor; cenazesi nereden kalkıyor diye.