Amsn ses sorunu

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mereba arkadaşlar ben yeni bir linux kullanıcısıyım da ubuntu 10.4 betayı kurdum msn programı için de amsn i kurdum ancak birisi bana ileti yazdığında uyarı sesi gelmiyor, bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok sağolunn :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kendi ses sistemini kullan amsnin yada digerlerinden ayarlari yapilandir

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şimdi evde değilim, kullandığım bilgisayar da Vista Business. O sebeple şimdi yardım edemeyeceğim ama aMSN'in seçeneklerinden düzenleyebilirsiniz. Genel olarak mı ses yok, yoksa sadece aMSN'de mi?

qwertyesk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de amsn'de görübtülü aramaya tıkladıgım zaman msn kapanıyor. Bu konuda da bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
amsnde cökmeler yasaniyor . amsn bence tam olgunluga ulasamamis .pidgin bence kendi capinda yavas ama stabil bir sekilde ilerliyor,onuda emesene takip adiyor gerci bende amsn kullanyiorum ama

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
skype nerdeyse tüm IM'lar arasında hepsine bin basar...msn ağı bi bizde bu kadar yaygın...ama kimse bilmiyor msnden önce video konferans hizmeti veren bir sürü başka hizmet var...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
skype kullanan olsa msn ye ne gerek var ,msn gereksiz bir bicimde saten pc yi kasiyor

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şimdi evde değilim, kullandığım bilgisayar da Vista Business. O sebeple şimdi yardım edemeyeceğim ama aMSN'in seçeneklerinden düzenleyebilirsiniz. Genel olarak mı ses yok, yoksa sadece aMSN'de mi?

genel olarak ses var ancak amsn de karşı taraf ileti yazdığında uyarı sesi vermiyor. yada biri çevirim içi olduğunda ses gelmiyor.. :S

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
genel olarak ses var ancak amsn de karşı taraf ileti yazdığında uyarı sesi vermiyor. yada biri çevirim içi olduğunda ses gelmiyor.. :S

çok uzun zamandır sohbet programı olarak "Pidgin" kullanıyorum "aMSN" biraz hantal geldiği için onu kullanmaktan vazgeçmiştim.

ses ile ilgili bi ayar kontrolü yapalım;

amsn i açıyoruz üstteki menüden "Hesap" oradan da "Seçenekler" e geliyoruz.
Açılan pencerede yukarıdan "Görünüş" tabına geliyoruz ve aşşağıda "Alarmlarım ve Seslerim" kategorisi altındaki 2 seçeneği de işaretleyip "Kaydet" ve ardından "Kapat" şeklinde çıkıyoruz. işlem tamam :)

---------- saat 15:07 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:03 eklenmişti ----------

bu olmadıysa bi kontrol yapalım;
saatin yanındaki ses kontrol zımbırtısına sağ tuş tıklayıp "Ses Tercihleri" ni açıyoruz.
Açılan pencerede yukarıdan "Uygulamalar" tabına geliyoruz ve

ekrangrntssestercihleri.png

aMSN programının sesinin açık olup olmadığını kontrol ediyoruz.

not: amsn programının görev yöneticisinde "wish 8.5" gibi bir isimle göründüğünü hatırlıyorum belki tercihlerde de aynı isimde görünüyor olabilir.

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok uzun zamandır sohbet programı olarak "Pidgin" kullanıyorum "aMSN" biraz hantal geldiği için onu kullanmaktan vazgeçmiştim.

ses ile ilgili bi ayar kontrolü yapalım;

amsn i açıyoruz üstteki menüden "Hesap" oradan da "Seçenekler" e geliyoruz.
Açılan pencerede yukarıdan "Görünüş" tabına geliyoruz ve aşşağıda "Alarmlarım ve Seslerim" kategorisi altındaki 2 seçeneği de işaretleyip "Kaydet" ve ardından "Kapat" şeklinde çıkıyoruz. işlem tamam :)

---------- saat 15:07 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:03 eklenmişti ----------

bu olmadıysa bi kontrol yapalım;
saatin yanındaki ses kontrol zımbırtısına sağ tuş tıklayıp "Ses Tercihleri" ni açıyoruz.
Açılan pencerede yukarıdan "Uygulamalar" tabına geliyoruz ve

ekrangrntssestercihleri.png

aMSN programının sesinin açık olup olmadığını kontrol ediyoruz.

not: amsn programının görev yöneticisinde "wish 8.5" gibi bir isimle göründüğünü hatırlıyorum belki tercihlerde de aynı isimde görünüyor olabilir.

ses tercihlerinde amsn e dair hiç bir seçenek görünmüyor malesef, sadece rithimbox var :wink:

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
malesef o da yaramadı, zaten oraları işaretli idi kendisinden.

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
vallahi bende anlamadım ki :// ubuntunun beta olmasından kaynaklanabilir mi acaba, şu an emesene yi kurdum onda böyle bir sorun yok.. ://

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
vallahi bende anlamadım ki :// ubuntunun beta olmasından kaynaklanabilir mi acaba, şu an emesene yi kurdum onda böyle bir sorun yok.. ://

olabilir vallahi, aslında yeni bir başlangıç için bir beta sürümü tercih etmen büyük hata diyebilirim. bende pardus betayla başlamıştım dedim bu linux ne nalet bişeymiş :)

bi de pidgin dene istersen ben pek severim kendisini

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hmm onu da kurdum, pidginde video açılabiliyormu acaba_? aslında fena değil pidgin ama msn alışkanlığı var ya amsn de epey bi benziyor o yüzden.. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
amsn de ses sorunu varsa hatayı bildirin gitsin halledemiyorsanız :thumbup:

çok uğraşırsanız elinizde patlar sonra :tt2:

demedi demeyin :tt2: