mereba arkadaşlar ben yeni bir linux kullanıcısıyım da ubuntu 10.4 betayı kurdum msn programı için de amsn i kurdum ancak birisi bana ileti yazdığında uyarı sesi gelmiyor, bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok sağolunn 
Şimdi evde değilim, kullandığım bilgisayar da Vista Business. O sebeple şimdi yardım edemeyeceğim ama aMSN'in seçeneklerinden düzenleyebilirsiniz. Genel olarak mı ses yok, yoksa sadece aMSN'de mi?
genel olarak ses var ancak amsn de karşı taraf ileti yazdığında uyarı sesi vermiyor. yada biri çevirim içi olduğunda ses gelmiyor.. :S
çok uzun zamandır sohbet programı olarak "Pidgin" kullanıyorum "aMSN" biraz hantal geldiği için onu kullanmaktan vazgeçmiştim.
ses ile ilgili bi ayar kontrolü yapalım;
amsn i açıyoruz üstteki menüden "Hesap" oradan da "Seçenekler" e geliyoruz.
Açılan pencerede yukarıdan "Görünüş" tabına geliyoruz ve aşşağıda "Alarmlarım ve Seslerim" kategorisi altındaki 2 seçeneği de işaretleyip "Kaydet" ve ardından "Kapat" şeklinde çıkıyoruz. işlem tamam
---------- saat 15:07 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:03 eklenmişti ----------
bu olmadıysa bi kontrol yapalım;
saatin yanındaki ses kontrol zımbırtısına sağ tuş tıklayıp "Ses Tercihleri" ni açıyoruz.
Açılan pencerede yukarıdan "Uygulamalar" tabına geliyoruz ve
![]()
aMSN programının sesinin açık olup olmadığını kontrol ediyoruz.
not: amsn programının görev yöneticisinde "wish 8.5" gibi bir isimle göründüğünü hatırlıyorum belki tercihlerde de aynı isimde görünüyor olabilir.
ses tercihlerinde amsn e dair hiç bir seçenek görünmüyor malesef, sadece rithimbox var![]()
malesef o da yaramadı, zaten oraları işaretli idi kendisinden.
vallahi bende anlamadım ki :// ubuntunun beta olmasından kaynaklanabilir mi acaba, şu an emesene yi kurdum onda böyle bir sorun yok.. ://