Amerikan Bir Doları Allah'ı inkar ediyor :(

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bilindiği üzere IN GOD WE TRUST yazar 1 Doların üzerinde. Hatta çok muhabbeti geçmiştir. Görüyor musun adamları dinlerine ne kadar bağlı diye. Şimdi bu görüşü tamamen çürütüp çöpe atacağız. Önce bir doların resmini iyice inceleyelim

1$bill.jpg

Şimdi şu kısmını incelemeye alalım(Bana göre en önemli kısım)

pyramid_dollar_bill.jpg

Bi kere bu şekil ne anlama geliyor. Onu bilmemiz lazım. Bu şekil illuminati sembolü. Anlam olarak ordaki göz (haşa sümme haşa) tanrıları olan baphomet(mitolojide : şeytan) Dünyayı o gözlüyo anlamında

all_seeing_eye.jpg

Piramid'in altında roma rakamları ile MDCCLXXVI yazıyor. Bunun karşılığı 1776 demek. Amerikanın kuruluşu ve Illuminati'nin kuruluşu aynı tarih.

Ayrıca üç boyutlu piramid'in ayrı ayrı düşündüğümüzde her boyutu için

roman_num_on_$.gif

Tabanlar toplamı 666 sayısı'nı veriyor. Bu da satanizm'de şeytanın rakamı olarak kabul ediliyor

Buna ek olarak Piramid'in simetriğini düşünüp uçlarına gelen harfleri dikkate aldığımızda İlginç bir sonuç ortaya çıkıyor.

pyramid+mason.gif

Harfler MASON kelimesini oluşturuyor.

Piramid'in altında ve üstündeki yazılar da çok büyük anlam ifade ediyor.

pyramid_dollar_bill.jpg

Piramidin altında yazan NOVUS ORDO SECLORUM kelimesine dikkat edelim. Novus = yeni, ordo=düzen, Seclorum =Dünya, Seküler Seclorum iki anlama geliyor. Cümle Yeni Dünya düzeni yani yeni seküler düzen demek. Seküler kelime anlamı olarak din dışı dinsiz gibi anlamlara geliyor.

Üstte yazan Annuit Coeptis = Bizim meselemiz demek. Yani anlıyoruz. Bunların amacı ne sağında yazan IN GOD WE TRUST ile birebir zıt.

great_seal.jpg

Doların sağ tarafında bulunan
bu şekilde ise üstteki yıldızlar elindeki oklar ve yapraklar hepsi 13'er adet. 13 biliyorsunuz hıristiyanlıkta uğursuz sayı. O yüzden satanizm ve masonlukta 13uğurlu sayı olarak kabul edilmektedir.
Herşey Açığa Çıkacak !

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Denizhan geri döndü :P
taklitlerinden sakının :D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Banada 20 dolar verin bende onun üzerinde komplo teorileri açıklayacağım :P :)

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bilin bakalım 13 neden uğursuz???

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 1 2 A' dır ya da 1 4 'tür. 13 numaralı oda yoktur. Olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. Hatta ayın 1 3 'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların ABD 'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir. Bu inanç bir fobi yani bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı 'triskaidekaphobia'dır.
Genel olarak bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılsa da, kökü çok daha eskilere mitolojik tanrıların yaşadığına inanılan çağlara, İskandinavya topraklarına kadar gider.
O zamanlarda ışık ve güzellik tanrısı Balder bir ziyafet verir. Balder Vikking'lerin meşhur tanrısı Odin ile Frigga'nın oğulları olup, ay kraliçesi Nanna'mn da eşidir. Bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların ve hilelerin tanrısı Loki, davetli olmadığı halde, zorla 13. kişi olarak katılmak ister. Ancak bu arada çıkan tartışmada, Loki diğer tanrılar tarafından da çok sevilen Balder'i öldürür.
Bu mitolojik hikaye ve inanış İskandinavya'dan Avrupa'nın güneyine kadar yayılır. Hıristiyan din adamları bu halk masalını kullanırlar ve Hz. İsa'nın son yemeğine uygularlar. Hıristiyan versiyonunda Balder'in yerini Hz. İsa, Loki'nin yerini de hain Judas alır. Bu yemekten sonra 24 saat içinde de Hz. İsa çarmıha gerilerek öldürülür. Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır.
Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur. Ancak böyle bir günde doğmuşsanız tam tersi, yani 13 sizin uğurlu gününüzdür.
Cuma gününün uğursuz sayılmasına Havva anamızın Adem babamıza elmayı (bence "ayva"yı!) cuma günü yedirtip cennetten kovulmasına sebep olması, Hz. Nuh zamanındaki büyük selin cuma günü olması, Hz. İsa'nın cuma günü çarmıha gerilmesi gibi olaylardan biri veya hepsi neden olmuş olabilir. Müslümanlar ise Hz. Adem'in cuma günü yaratıldığına inandıklarından bu güne diğer günlerden daha çok değer verirler.
13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tabii bunlarda söylenir fakat tamamen hayal dışıdır bence. HZ.isa nın bu kadar hayatta yaptıkları, şimdiye kadar bu sağlamlıkta gelseydi, ilcil bu kadar değişikliğe uğrarmıydı diyede sormamız gerekir.

1+4+5+3= 13 1453de ne oldu acaba???

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Başlık hatalı. Hristiyan'ların çoğunluk olduğu bir yerde, bu küpür Allah'ı değil ancak İsa Mesih'in babası olan Tanrı'yı reddedebilir. :) Diğer taraftan, Masonlar'ın tanrı kavramını reddettiği zaten başlı başına uçuk bir iddia (en azından kendi iddiaları o yönde).

Bu arada Mason kavramına kadar yoğrulmayın, oradaki piramit ve göz doğrudan İlluminati'yi simgelemektedir. Ayrıca, Satanizm'le ilgili şekilsel bağlantı haricinde (ki bu da bayağı fantastik duruyor) bir alakası olduğu tartışılır.

"Secular" sözcüğüne "din dışı" demek için geri kalan herşeyin dinî olduğunu söylemek gerekir. Zira latince kökü olan "saeculum" sözcüğü "bu dünya" anlamındadır. Saptırmaya ve fanteziye kaçmaya gerek yok.

Bu araştırmalar 293847289 tane yerde Amerika yeniden keşfedilirmişçesine bir heyecanla sürekli yayınlandığı için artık eğlencesini yitirdi.

Kabul ediyorum, eğlenceliydi. Bundan daha fazla eğlenceyi sanırım bu mesajımdan sonra yayınlanacak ve orada burada daha eğlenceli kaynaklardan bilgi verecek arkadaşlar sağlayabilirler.

:)

Güzel günler dilerim.

LaNeT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Başlık hatalı. Hristiyan'ların çoğunluk olduğu bir yerde, bu küpür Allah'ı değil ancak İsa Mesih'in babası olan Tanrı'yı reddedebilir. :)
Berkin anlamadım sen şimdi bu yazında Allah ve Tanrı'yı birbirinden ayırıyo musun yoksa ben mi yanlış anladım.
Bu arada 13 yıldızın şekline bakıldıgında iSrael bayragınıda simgeliyor, enteresan. Denizhana bu yazıya inanıp yayınladıgı için teşekkürler. ben şahsen bu yazıda olanlara tamamen katılıyorum.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Konu benim ayırııp ayırmamam değil; konu Allah isminin daha bir Müslüman olması sebebiyle, bunu yapan insanların daha ziyade "The Lord" veya "God" anlamına gelen Tanrı ismiyle ilgili sorunlarını dile getirmiş olabileceğini söylemeye çalıştım. Evet, yanlış anladınız.

Dublaj hatasını düzelttim. Elin ecnebisi tutup Allah demez yani.

Güzel günler.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Enteresan derim sadece.. :S

LaNeT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin pardon yaa. ben Türkiye oalrak değerlendirdim sen amerikan doları oldugu için orayı düşünerek söyledin. şimdi anladım kusura bakma. bende sufle hatamı düzeltiyim bari.