Amerika'dan iphone getirmekte ilgili sorularım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baba12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
1)simlock ve sim free olayı nedir
2) 200 dolarlık olanla tr de ne gibi sorunlar yaşarım

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10

200 dolara telefon yok .o 200 doları telefonu 24 ay yada 12 ay taahhütlü aldığın zaman peşinat olarak ödüyorsun.
taahhütlü yani kontratlı telefonlar simlock ile satılır yani kontrat süresi dolmadan başka simkart çalıştırmaz.
ama bazıları 200 dolara kontratlı telefon alıp amerikayı terkediyorlar ülkelerinde jailbreak vs gibi yöntemlerle simlocku kırıp kullanıyorlar,
amerikada telefonu alan kişinin ismide o durumda kara listeye girmiş oluyor,
yani hırsızlık suçu gibi işlem yapılır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
200 dolarlık olanı alamazsın. Çünkü onlar AT&T veya Verizon operatörleri tarafından sözleşmeli fiyatı. Sim free olayında sıkıntı yok. Unlocked olarak alırsan Türkiye de rahatlıkla kullanırsın. Apple strore US sitesinde İphone 5S 32 gb unlocked fiyatı 749 $ . Buna bir de eyalete göre değişen %7 veya %8 eyalet vergisi ekleniyor. Toplam 805 $ olacak. Bir de Türkiye'de bir de 120 TL civarı vergi+açtırma ücreti olacak. Yani bugünkü fiyatla , yaklaşık 1800 TL civarı ödeyeceksin 32 gb iPhone 5S için. Ben de 15 gün sonra ABD ye gideceğim, daha önce iPhone 4 almıştım, ama o zaman dolar daha düşük ve açtırma ücreti 5 TL idi. Yarı fiyatına gelmişti. Ancak şu an 500-600 TL civarı daha ucuza geliyor. Yine de tercih edilebilir. Uluslararası 1 yıl garantisi de var. Ancak mutlaka faturasını al.

baba12

Doçent
Reaksiyon puanı
9
200 dolara telefon yok .o 200 doları telefonu 24 ay yada 12 ay taahhütlü aldığın zaman peşinat olarak ödüyorsun.
taahhütlü yani kontratlı telefonlar simlock ile satılır yani kontrat süresi dolmadan başka simkart çalıştırmaz.
ama bazıları 200 dolara kontratlı telefon alıp amerikayı terkediyorlar ülkelerinde jailbreak vs gibi yöntemlerle simlocku kırıp kullanıyorlar,
amerikada telefonu alan kişinin ismide o durumda kara listeye girmiş oluyor,
yani hırsızlık suçu gibi işlem yapılır
peki 200 doları 24 aymı ödüyon tek sefermi
bide karaliste ne demek

ByTheEfsane

Asistan
Reaksiyon puanı
2
biri bilmem ama ikincisi için hiç bir engel yok.Artık Dış ülkelerden getirdiğin telefonların garantisini falan Apple ZorluCenter'dan yapabiliyon belgen varsa

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
peki 200 doları 24 aymı ödüyon tek sefermi
bide karaliste ne demek

tek seferde ödemek istersen iphonun simkilitsiz kontratsız iphone 5s 650$ eyalet vergisi falanı derken 700 $
100 dolarda türkiyede passport kaydı falan 800$ buluyor zaten,

ikinci seçenek kontratlı cihaz almak simkilitli olurlar peşin 200$ ödüyorsun 24 ay boyuncada hangi tarifeyi seçtiysen onu ödemeye devam ediyorsun .
eğer 200 doları ödeyip amerikayı terkedersen telefonunu servis dışı bırakır operatör üstelik kara listeye girer telefonu alan kişi yani ev kiralamak kredi çekmek başka bir telefon almak gibi buna benzer işlemler yapamaz

hasan231

Asistan
Reaksiyon puanı
2

usta san franciscoda bulundum 1 ay civarı biraz araştırma yapmıştım simlock işine hiç girme eskisi gibi değil artık eskiden jailbreakdi flndi filandi hallediliodu şimdilerde işleri ilerletmiş operatörler blackliste yazilion bi yazilion pir yazilion :D .size önerim eğer 2.el almicaksanız apple store a gidip simfree li almanız lazım orda fiyatları yazio en yükseği simfreeli zaten :) ve kesinlikle faturanı al istanbulda apple store açıldığından garantisi devam edicektir öteki önerim ise ingilizceniz iyiyse tax refund işiyle uğraşın yaklaşık 80 dolar gibi karınız olur ama CA da olmuyor o yüzden o konuyu pek araştıramadım :D

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
1-free olanı al istediğin sim kartı kullanmana yarıyo..

2-bilmiyorum..