Yeni bir sistem mi toplayacaksınız?Merhabalar birkaç gündür RTX 1080 ile AMD Ryzen 5 3000x arasında kaldım NVIDIA almayı düşünüyordum ama biraz bütçe tuzlu çıktı yardımcı olursanız sevinirim
yok, değiştireceğimYeni bir sistem mi toplayacaksınız?
NVIDIA bir ekran ekran kartıdır. AMD Ryzen serisi ise bir işlemcidir. Eğer sistem toplaycaksanız ThorJ size yardımcı olabilir.yok, değiştireceğim
APU sistem almanız iyi olabilir. Şu anki sisteminiz nedir?biliyorum, ama ekran kartı olmadan oyun oynatabilme özelliğinden dolayı seçenek sundum
RTX 1080APU sistem almanız iyi olabilir. Şu anki sisteminiz nedir?
Ekran kartsız ryzen işlemci alabilmek için "g" serisi işlemci almasın. Örneğin ryzen 5 3400g çünkü g serisi işlemcilerin içinde dâhili bir gpu var fakat aman aman bi yanı yok. Güncel oyunlarda umduğunu bulamazsın. X serisi işlemciler ise hız aşırtmaya yatkın halde üretilirler bu sayede diğer seri işlemcilerden daha güçlüdür. (Yanlışım varsa düzeltin)biliyorum, ama ekran kartı olmadan oyun oynatabilme özelliğinden dolayı seçenek sundum
Anladım, çok teşekkürler biraz üstüne koyup daha iyisini almayı planlıyorumEkran kartsız ryzen işlemci alabilmek için "g" serisi işlemci almasın. Örneğin ryzen 5 3400g çünkü g serisi işlemcilerin içinde dâhili bir gpu var fakat aman aman bi yanı yok. Güncel oyunlarda umduğunu bulamazsın. X serisi işlemciler ise hız aşırtmaya yatkın halde üretilirler bu sayede diğer seri işlemcilerden daha güçlüdür. (Yanlışım varsa düzeltin)
Rtx 1080 diye gpu yok[emoji23] rtx 2080 dir.RTX 1080
GPU değil ekran kartıRtx 1080 diye gpu yok[emoji23] rtx 2080 dir.
Kanka GPU'dur.GPU değil ekran kartı
Ekran kartlarının içerisinde de işlemciye benzer bir parça bulunur. Rtx 2080, gtx 1080. İsmini o işlemciden alınır. O işlemcinin ismi ise GPU (grafik işlemci birimi)GPU değil ekran kartı