AMD'mi NVIDIA'mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M4RLX1M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M4RLX1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhabalar birkaç gündür GTX 1650 ile AMD Ryzen 5 3000x arasında kaldım NVIDIA almayı düşünüyordum ama biraz bütçe tuzlu çıktı yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:

M4RLX1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
NVIDIA bir ekran ekran kartıdır. AMD Ryzen serisi ise bir işlemcidir. Eğer sistem toplaycaksanız @ThorJ size yardımcı olabilir.
biliyorum, ama ekran kartı olmadan oyun oynatabilme özelliğinden dolayı seçenek sundum

Mertolski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
biliyorum, ama ekran kartı olmadan oyun oynatabilme özelliğinden dolayı seçenek sundum
Ekran kartsız ryzen işlemci alabilmek için "g" serisi işlemci almasın. Örneğin ryzen 5 3400g çünkü g serisi işlemcilerin içinde dâhili bir gpu var fakat aman aman bi yanı yok. Güncel oyunlarda umduğunu bulamazsın. X serisi işlemciler ise hız aşırtmaya yatkın halde üretilirler bu sayede diğer seri işlemcilerden daha güçlüdür. (Yanlışım varsa düzeltin)

M4RLX1M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ekran kartsız ryzen işlemci alabilmek için "g" serisi işlemci almasın. Örneğin ryzen 5 3400g çünkü g serisi işlemcilerin içinde dâhili bir gpu var fakat aman aman bi yanı yok. Güncel oyunlarda umduğunu bulamazsın. X serisi işlemciler ise hız aşırtmaya yatkın halde üretilirler bu sayede diğer seri işlemcilerden daha güçlüdür. (Yanlışım varsa düzeltin)
Anladım, çok teşekkürler biraz üstüne koyup daha iyisini almayı planlıyorum

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
@Mertolski, Evet doğru dedin. AMD tarafında sonunda G harfi olursa, dahili grafik oluyor, olmazsa yok. İntel de ise sonunda F harfi olursa, dahili grafik olmuyor ama eğer F harfi yoksa, var demek oluyor.
@M4RLX1M, GPU = Grafik işlemci birimi CPU = İşlemci böyle oluyor. Bir de RTX 1080 yok dedikleri gibi. Galiba sen GTX 1080 dedin.