AMD X8 9590 işlemci anakart uyumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan znc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

znc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar.

geçen hafta aldığım bilgisayarımda sorunlar çıkmaya başladı.

sistemim: AMD FX8-9590 4.7 ghz işlemci
MSI 970A-G46 anakart (bu işlemciye bu anakart !! gülmeyiniz :) )
24(8gbx3) gb 1600 mhz GSKILL RAM
SAPPHIRE HD7870 2 gb DDR5 256 bit DX11 Ekran Kartı
SAMSUNG 250 gb 840 EVO sata 3.0 SSD
Cooler Master HAF 912 Plus Gx80 plus 750w mid.t. atx kasa

soruna gelirsem;

bilgisayarım arada bir kendi kendine yeniden başlıyor ve nadiren de mavi ekran hatası veriyor :( onun dışında hiçbir sorun yokmuş gibi düzenli çalışıyor ama bazen durduk yere gidiyor.

uyguladığım yöntemler:
işletim sistemini yeniden yükledim,
işlemci ve ekran kartı ısısını kontrol ettim (cpu: 37' gpu: 29')
Remleri test ettim başka bilgisayarda ve başka remlerle de,

hepsini denedim hala düzelmedi sizce neden olabilir?
anakartın işlemci desteğinde fx 9590 yazmıyor ondan olabilirmi?yardım lütfen.

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
biosu güncellemeyi dene istersen. ama dikkatli ol.

znc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güncelledim v2.6 yüklü. şuanda en güncel hali. değişen olmadı

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
:) O anakartın FX işlemci desteği var ancak siz o anakartla o işlemciyi istediğiniz gibi kullanamazsınız çünkü o işlemci 220 watt güç harcıyor her FX uyumlu anakartla kullanılmaz. O işlemci için en az 990fx bir anakart olmalı ki bu anakartlar bile şu an yetersiz geldiği için AMD yakın zaman da 1070, 1090FX anakartlarını piyasaya sürecektir..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hmm anladım. peki sizce sorun bundan kaynaklımı? eğer öyleyse işlemciyi değiştirmem gerekecek yani.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
O işlemci aşırı derece de güç tüketiyor, 220 waatlık bir güc tüketiyor, bu bir işlemci için oldukça yüksek bir seviye. O gücü karşılamak için yüksek seviye bir anakart kullanmanız gerek. şu an ki anakart ile kullanmaya devam ederseniz bilgisayar kısa bir süre sonra alev topuna dönecektir.. Şu an kullandığınız anakart max. 125 watt tdp işlemcileri destekliyor.

O işlemci de ki güç tüketimini karşılamak için en az bu anakartlardan birini almanız gerek.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...-usb30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64386

http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64508

http://www.teknobiyotik.com/donanim...ket-ddr3-usb3-sata3-pci-e-g3-atx-anakart.html

znc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben en iyisi fx 8350 alayım işim görülsün en azından bir 500 tl kalır cebime :) henüz hazır değil :) umarım reset atma olayı çözülür.

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben en iyisi fx 8350 alayım işim görülsün en azından bir 500 tl kalır cebime :) henüz hazır değil :) umarım reset atma olayı çözülür.

O dandik mimarili işlemciye okadar para vermissin FX9590 8350 neyine yetmiyoduki ? Veya O Fiyata Kral bir İntel işlemci almak varken neyse almıssın artık...

8350 iyi tercih olucaktır Mimari farkı yok zaten...

znc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O dandik mimarili işlemciye okadar para vermissin FX9590 8350 neyine yetmiyoduki ? Veya O Fiyata Kral bir İntel işlemci almak varken neyse almıssın artık...

8350 iyi tercih olucaktır Mimari farkı yok zaten...

haklısın biran 5 ghz büyüsüne kapıldım. birde yıllarca AMD kullandım birazda o yüzden oldu. aslında beni yanıltan V.C. çalışanıydı. neyse artık işimi görür 8350 :) teşekkürler.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
FX8350 iyi bir işlemci, 9590 ondna çok daha iyi bir işlemci.
Dolar/TL kuru sebebiyle bizde absürt pahalı yoksa son derece uygun bir CPU.

3 aşağı 5 yukarı onla aynı performansı veren intel i7 ailesi en az 100$ pahalı.

Evet intel iyi ama pahalı.

Ramlerinizi başka PC de denemeniz çok bişey ifade etmez.

Memtes86+ ile en az 12 saat test edin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amd performans ve fakir işlemcisi gibi gorunsede cok kalıtelı bır işlemcidir intelde gercek 8cekirdek ve 4.7 işlemci olsaydı ki suanda degerinde bir işlemcisi yok olsaydı 3500 veya 4500 tl ye satılırdı intelin suanda 4960x işlemcisi bile 2500 tl bazlarında düsünün 5000x işlemcisini cıkarsa ona uygun bir anakart nerden bakarsanız bakın 2500 tl civarı hanı derız ya hazıra dag dayanmaz onun icin cope atacak parası olan fakire yardım etsin ekmek alsın su yada yemek alsın ben 1 ay once 9590 aldım ve henuz kullanamadım anakaart alıcam bence intelden kat be kat iyi bir işlemci ve fiyatıda intele gore cok cok uygun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yorumları okudumda benim anakart sabertooth 990fx cpu fx8 9590 power supply 700w genelde internetteyken reset problemim var arada birde olsa oyunlarda ama nete göre oyunlarda hiç reset atmıyor interneti altüst ettiysemde bi çözüm bulamadım sence sorun dediğindemi kaynaklı uoksa başka bişide olmuş olabilirmi çünkü aldığım yer sorunsuz çalışır dedi ve yanında sıvı soğutma sistemide sattı işe yaraması gerekirken nette filmi izleyemiyorum doğru dürüs bişi yapamıyorum ne yapmamı önerirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
reset problemi, windows 7 64x işletim sisteminde " explorer " kullanırken oluyordu google chrome kullanırken reset problemi yaşamadım ve bana kalırsa işletim sistemindeki explorer da bir sorun olmalı yani internette sörf yapmak için başka browser kullanın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kullandığınız anakart sabertooth 990fx olsa bile Revizyon 4.0 modeli değilse tam performans kullanamazsınız işlemcinizi. TR'de piyasadaki birçok anakart Rev 1.0 ve 2.0. Alırken kontrol edin, açabiliyorsanız anakartın kutusunu açıp revizyon numarasını okuyun. 4.0 ise sorun yok...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s.a 9590 işlemciyi satmayı düşünürsen talibim güncel fiyatına bakıp bi anlaşmaya varabilcemizi düşünüyom

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fx 9590 220 Watt enerji çekiyor diyen zaten işi bilmiyordur. 220 watt değeri ısınma değeridir. İşlemci stokfan olmadan satıldığı için orada ısınmasına karşılık gelen değer 220 watt tır. Saygılar...