AMD ve NVİDİA Kartlar İçin Kod 31 Hatası Kesin Çözüm

Latiroz Kaipa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
631
Bu sorun genelde Valorant oynarken başınıza gelebilir çözümü gayet basittir korkulcak bir durum değildir.
Çözümü;
  1. Bu programı indirin; Display Driver Uninstaller Download version 18.0.2.4
  2. Programı kurun ve ardından ekran kartınızı seçip "Clean and Restart" seçeneğine basın
  3. Sistem ekran kartı driver'ını silip kendini yeniden başlatıcaktır.
  4. Ekran kartınızın sürücüsünün son sürümünden 2 sürüm önceki sürümü yükleyin. Bulamazsanız ekran kartınızın modelini belirtirseniz yardımcı olurum.

ahmethasimg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar, konunun üzerinden uzun zaman geçmiş ama aynı sıkıntı dün akşam benim başıma geldi anlatıldığı gibi çözdüm başkalarının başına gelirse diye de bu yorumu ekliyorum. Bilgisayarımı 24 saatten daha uzun süredir açık bırakmıştım (1,5 güne yakın bir zaman çalışıyordu ama ilk defa yapmamıştım aşağı yukarı iki haftadır 1,5-2 gün süreyle açık ,oyunda, bırakıyordum.) ve dün akşam ekran kartı " 'grafik cihaz sürücü hata kodu 31' " diye bir hata verdi. AMD Radeon RX550 Ekran kartına sahibim ve biraz araştırdım, ekran kartının yüksek ısıya maruz kalmasından dolayı kartın içerisindeki lehim bilyelerinin dağılmış olabileceğine dair bir yorum okudum ve tereddütte kaldım acaba ekran kartı arızalandı mı diye. Donanımsal bir sorun olabileceğini düşünüyordum ama bu konuya da bakınca anlatılanı bir deneyim dedim. DDU (Display Driver Uninstaller) ile ekran kartının driverini sildim, ekran kartının önceki sürümünü değil de güncel sürümünü yükledim ve problem ortadan kalktı. Donanımsal bir sorun yokmuş, tamamiyle yazılımsalmış bendeki, bende böyle düzeldi ama herkes için geçerli olur mu orasından emin değilim. Ama ekran kartının arızlandığını düşünüp tamir,değişim vs. gibi yöntemlere başvurmadan önce bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim. İyi günler dilerim.