AMD-The Foundry 2010'da 32 nm üretime geçiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nemesis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
AMD'den haberini yaptığımız The Foundry Company'nin 2010'da 32 nm üretim tekniğine geçeceği doğrulanmış.
Rakibi Intel'in bir nesil gerisinden gelen AMD için üretim tekniği küçülmelerinin zamanında gelmesi oldukça önemli. Intel yol haritasını takip ediyor ve o tarihte Intel de 45 nanometrenin altına düşmüş olacak. AMD'nin (belki daha doğrusu The Foundry Company'nin) 2010 yılındaki 32 nm geçişi Dresden'daki tesislerle gerçekleşecek.
Zaman dilimi olarak koca bir yılın verilmesi hakkında biraz fikir yürütürsek, bu tarihin 2010'un başları olmayacağını kestirebiliriz. The Foundry Company henüz 45 nm sürecine geçme aşamasında ve bu yılın sonuyla 2009 başı arası bir tarihi bekliyoruz. 45 nm üretiminin genişlemesi ve 32 nm geçiş aşamalarının bir yıldan fazla süreceğini söylemek abartılı bir tahmin olmaz; geçişin yaz aylarını da atlatacağını varsayarsak AMD/The Foundry Company'nin 32 nm geçişini 2010'un son çeyreği civarında duyacağız.
Bu arada The Foundry Company'nin 32 nm geçişi sırf AMD işlemcileri için değil, ATI grafik yongaları için de geçerli. Kendisi üretim yapmayan NVIDIA'dan bir şeyler çıkmazsa The Foundry Company'nin başarısı AMD'ye Intel'e yetişme şansı verirken ATI'ye de NVIDIA karşısında ciddi avantajlar sağlayacaktır.

Kaynak