- Reaksiyon puanı
- 16,128
o zamana çok var...
AMD tarafında 250 300 TL civarı işlemci olacak mı, olacaksa G4560 ile rekabetine bakılır hangisi iyiyse o alınır. Şu anda bu bütçeyle G4560 + 1050 Ti sistem toplanabilir. AMD'nin 250 300 TL bandında çıkacak işlemcisini görmek lazım.Ailem izin verirse tahminimce 1500-2000TL olabilir.
FX serisi gibi çıkmasında ne olursa olsun.AMD tarafında 250 300 TL civarı işlemci olacak mı, olacaksa G4560 ile rekabetine bakılır hangisi iyiyse o alınır. Şu anda bu bütçeyle G4560 + 1050 Ti sistem toplanabilir. AMD'nin 250 300 TL bandında çıkacak işlemcisini görmek lazım.
Peki dediğiniz işlemci+ ekran kartına sahip bir sistem ile GTA 5'i ve Battlefield gibi kaliteli oyunları full HD- Orta ayarlarda rahatça oynayabilir miyim.Şu anda bu bütçeyle G4560 + 1050 Ti sistem toplanabilir.
AMD'nin FX serisi işlemcileri sadece çekirdek sayısı fazla galiba. FX serisi AMD işlemciler performans olarak İntel'in gerisinde değil mi?FX serisi gibi çıkmasında ne olursa olsun.
Playsatation almak istemiyorum. Bunun sebeplerinden biri de benim oyunlara modlar eklemeyi sevmem yani oyunları değiştirerek güzelleştirmeyi daha doğrusu özelleştirmeyi sevmem ve arada bir de olsa Linux kullanmam.Alın diyorum işte
En son işlemcisi bile benim alet çantasında duran 2. nesil(şu an 7. nesildeyiz) 2320 ile aynı performansta sen düşünPeki dediğiniz işlemci+ ekran kartına sahip bir sistem ile GTA 5'i ve Battlefield gibi kaliteli oyunları full HD- Orta ayarlarda rahatça oynayabilir miyim.
--- Gönderi Güncellendi ---
AMD'nin FX serisi işlemcileri sadece çekirdek sayısı fazla galiba. FX serisi AMD işlemciler performans olarak İntel'in gerisinde değil mi?
Demek ki işlemcinin performansı sadece çekirdek sayısına bağlı değilmiş.En son işlemcisi bile benim alet çantasında duran 2. nesil(şu an 7. nesildeyiz) 2320 ile aynı performansta sen düşün![]()
FX serisi gibi çıkmasında ne olursa olsun.
Oynarsın rahat.Peki dediğiniz işlemci+ ekran kartına sahip bir sistem ile GTA 5'i ve Battlefield gibi kaliteli oyunları full HD- Orta ayarlarda rahatça oynayabilir miyim.
İntel AMD ekran kartlı işlemci yapacakŞu Amd'ye bi ısınamadım yaNe ekran kartlarına ne de işlemcilerine.Ama rekabeti körükledikleri için iyi varlar
![]()
Evet öyle,yeni Apu'ların bir kısmı öyle olacak.Neyse ki İntel'inde ekran kartlarını sevemedimİntel AMD ekran kartlı işlemci yapacak![]()
Video güzel olmuş. Testlerde nasıl performans verecek acaba?AMD Ryzen 1800X kutusundan çıkıyor! - Efsane sistem topluyoruz!
Onboard GPU'larını mı?Neyse ki İntel'inde ekran kartlarını sevemedim![]()
![]()
Intel'in tüm GPU'ları Onboard değil mi zaten?Video güzel olmuş. Testlerde nasıl performans verecek acaba?
--- Gönderi Güncellendi ---
Onboard GPU'larını mı?Benim laptobumda onboard GPU olan Intel HD Graphics 3000 var.
![]()
Yanlış hatırlamıyorsam Intel'in harici ekran kartı da vardı ama ofisler içindi galiba. Belki de yanlış hatırlıyorumdur.Intel'in tüm GPU'ları Onboard değil mi zaten?
Intel 650 ve 640 ciddi anlamda gelişmiş dostum basit oyunları harika oynatıyorlar hatta GTA V de 30+ alır bence Intel 4000'le oynayanlar vardıIntel'in tüm GPU'ları Onboard değil mi zaten?Evet Gpu'larını sevmiyorum bende de Intel HD Graphics 520 var günlük işler için fena değil işte
![]()
Bilmiyorum öyle bir şey varsa öğrenirseniz yazın lütfenYanlış hatırlamıyorsam Intel'in harici ekran kartı da vardı ama ofisler içindi galiba. Belki de yanlış hatırlıyorumdur.![]()
Haklısınız bende Intel HD Graphics 520 ile Gta 5 oynayabiliyorum.Onboard ekran kartları arasında en kral yine İntel'dir bence ama dediğim gibi günlük işlerin Gpu'ları onlar asla oyun amaçlı değiller ama yine de iyilerIntel 650 ve 640 ciddi anlamda gelişmiş dostum basit oyunları harika oynatıyorlar hatta GTA V de 30+ alır bence Intel 4000'le oynayanlar vardı
Haberi buldumBilmiyorum öyle bir şey varsa öğrenirseniz yazın lütfen![]()
Yalnız bu GPU değil işlemci gibi bir şey Gpu'yu hızlandırmak için kullanılıyor.Çok güçlüler hatta bazılarının içinde 1-2 işlemci,20 küsür GB hafızası oluyor .Sunucularda falan kullanılır ekran kartı gibi takılır ama görüntü çıkısı falan yoktur.Uygulamaların açılmalarını,hesaplama işlerini ve benzeri işleri en üst seviyeye çıkarmak için kullanılır bu yüzden çekirdek sayıları fazladır.Nvidia'nın Tesla serisi ile ürettiğini,Amd'nin Firepro serisi ile ürettiğini biliyordum ama İntel'in yaptığını bilmiyordum haberin linkini verdiğiniz için teşekkür ederim
Yalnız 20MB önbellekli,Wraith soğutuculu bir işlemciden bahsediyoruz.Ayrıca 3.7 GHz'e kadar çıkabiliyor.Bunlara göre ve ülkemizdeki kura göre fiyat güzel denilebilir.Sözde ucuz olacaktı. R7 1700, 1528 TL (inventus). Üstüne dahili GPU su bile yok! İ7 7700, 1425 TL