Amd Phenom II x4 BE İşlemci 101°

Alestra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi forumlar arkadaşlar
Bilgisayarımda son günler işlemci sıcaklığı oldukça yükseldi
Pc 1080p Video açtığımda 101° boştayken ise 70-80° arası sıcaklıkta çalışıyor.

İşlemci Durumu;
Ekli dosyayı görüntüle 12094

650Watt Seasonic Power Supply
8GB DDR2 800 Mhz. Ram
1 GB DDR5 256 BIT Ati Readon 4800 Ekran Kartı
Problem ve çözümle alakalı yardımcı olursanız sevinirim.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu sorun yeni başladıysa fanların ve soğutucuların temizliğini yapmak işe yarayabilir.
Bunu yaptıysan ve yine bu kadar ısınıyorsa o zaman ya işlemci fanı durmuş ya da termal macun kurumuş.
İlki için kasanın yan tarafı açıkken pc'yi aç ve işlemci fanı dönüyor mu diye bak. Dönmüyorsa yeni bir fan ya da işlemci soğutucusu alman gerekiyor. Dönüyorsa bu %90 termal macun sorunu. Termal macunu yenilemen gerekiyor.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Termali yenile. Ben black editon 565 ile ful yükte 60C yi geçmedi. Termali yeniledikten sonra.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
termal macun fan temizliği hepsini yaptım bunları fanın çalışmasıyla alakalı bi durum da söz konusu değil benim sorunum sizin bahsettiğiniz şeyler kadar küçük değil ne yazık ki işlemcinin çalışma durumunda işlemciyi neden sürekli maksimize tuttuğunu nasıl normal değerlere düşürürüz bunu öğrenmek gerekiyor bana bu işlerden anlayan professonel biri lazım sanki :)

SincapÇocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
termal macun fan temizliği hepsini yaptım bunları fanın çalışmasıyla alakalı bi durum da söz konusu değil benim sorunum sizin bahsettiğiniz şeyler kadar küçük değil ne yazık ki işlemcinin çalışma durumunda işlemciyi neden sürekli maksimize tuttuğunu nasıl normal değerlere düşürürüz bunu öğrenmek gerekiyor bana bu işlerden anlayan professonel biri lazım sanki :)

kardeş işlemcine overclock yaptınmı ? eğer yaptıysan ona göre bi yardım edebilirim

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Yaptığın işlemler karşısında işlemci çok fazla ısınıyor kendine iyi bir soğutucu almalısın termal macununuda dikkatli sürmelisin.