Amd phenom II x4 965 Isı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sar3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sar3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar işlemcim Amd phenom II x4 965 be ekran kartım ati raedon 5830 extreme . Bilgisayarım boştayken 45-55 derece bir oyun vs program açtıgımda örnegin Gta IV sıcaklık 77leri görüyor kasa el degmiyor tabi oyunları full high özelliklerde oynuyorum ayrıyeten malum yaz ayları kasada masanın altında . İşlemci yanar diye korkmuyor degilim . sizcede işlemcinin yanma olasılıgı varmı veya perfomansda ne kadar kayıp yaşarım ?

---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:51 ----------

Ekran kartı :HD5830 Xtreme GDDR5 1GB 256Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartısapphire

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İşlemciler sıcaklıktan kolay kolay yanmaz.içlerinde ısı algılayıcıları vardır,ısı çok yükseldimi pc yi kapatır.kullandığın işlemci çok güçlüdür,ama gta4 te işlemciye en çok yük bindiren,konsoldan çevirme bir oyundur.değerler normaldir.ama yine de bios güncellemesi yapabilirsin.çünkü bazı anakartlar 955-965 işlemcilere daha fazla voltaj vererek işlemcinin ısınmasına ve fanın gürültülü çalışmasına neden olabilmektedir.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Risk var tabii ki. Soğutma sistemini upgrade yap :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
core contact frezer al bak keyfine aynı işlemci bende tüm yük altında 55 i geçmedi.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Arkadaş sanırım bir panikle konuyu açıp gitmiş muhtemelen birkaç siteye de konu açmıştır :), yinede daha sonra aynı sorunlarla karşılaşacaklar için de yorum yapabiliriz.Aynı işlemciyi kullanıyorum, soğutma iyi değilse alternatif olarak işlemci fanını çıkarıp fanın soğutucu metal ızgaralarına hava girişleri halı vb toz ile kapanmış olabileceğinden yeterli soğutma yapmayabilir. Sadece o kısımlardaki tozlar alınsa sanırım sorun çözülecektir.

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aynı işlemciyi bende kullanıyorum hiç bir problem çıkartmadı bana....

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
işlemci fanı yada güzel bi kasa alması lazım... yoksa iş riskli

dr.watson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0