AMD Ekran Kartı Problemi (Yardım)

CrowlHammer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

AMD HD Powercolor Ekran Kartı kullanıyorum. Windows 10'a geçtikten 3-4 gün sonra oyun oynarken ekran 2 ye ayrıldı ve sağa doğru kaydı. Ekran kartı driverını güncelledğimde düzeldi fakat aynı gün içinde Fotoğraflarda ki hatayı (Açılış ekranında yeşil çizgi) oluşmaya başladı. Windows da açılmıyor sürekli (INNACCESIBLE_BOOT_DEVICE) hatası veriyor. Boot Device hatası hard diskden kaynaklı olabilir mi?. Ekran kartını çıkarıp fanını temizledim kabataslak. Ram'leri çıkarıp taktım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ekran kartının ramleri arızalı. AMD kartlarının meşhur sorunlarından biridir.

CrowlHammer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki çözüm olarak yapabilceğim birşey var mı? (Tamir vs.) Yoksa yeni bir ekran kartı bakmaya başlıyım mı. Açılmıyor çünkü pc

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki çözüm olarak yapabilceğim birşey var mı? (Tamir vs.) Yoksa yeni bir ekran kartı bakmaya başlıyım mı. Açılmıyor çünkü pc

Tinerli fırçayla yıkayıp aliminyum folyoya sarıp fırınla bir müddet görürür. Şimdiden ekran kartı bakmaya başlamalısın.

MineCraftEr01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayir merak etme sen sadece windowsta sorun var yeni format atmalisin ve atarken en ustteki boot yerini de silmilisin sen yuklerken o tekrar orayi acar ve driverlari kur simdiden hayirli olsun

melihguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amd nin popüler sorunlarından biri geçtiğimiz günlerde INTERNAL_POWER_ERROR diye birseydi.Bunu bir güncelleme ile cozduler.Ama senin problemin donanımla ilgili olduğu kesin hiç böyle bir şey görmemiştim.En iyi ihtimalle ekran kartı arizalanmistir.Daha kotusu de ekranin bir darbe sonucu bu hale gelmesi

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hayir merak etme sen sadece windowsta sorun var yeni format atmalisin ve atarken en ustteki boot yerini de silmilisin sen yuklerken o tekrar orayi acar ve driverlari kur simdiden hayirli olsun

Formatla alakası yok boşuna format atıp vakit kaybı yaşama

ListerTormentor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onboard ekran kartı ile görüntü almayı deneyin. Çizgiler hala devam ediyorsa başka bir monitor ile goruntu almayı deneyin.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ekran kartın Windows 10 ile uyumlu mu bilmeden geçmemelisin. Donanımsal bir arıza görüntüde hatalar var garanti varsa servise gönder.

dogantopkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios da ekran Kartı ile ilgili bir ayar vardı ama hatırlayamadım onu araştır bence. Enes'in de dediği gibi uyumluluğuna bak

batuhanilk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartın Windows 10 ile uyumlu mu bilmeden geçmemelisin. Donanımsal bir arıza görüntüde hatalar var garanti varsa servise gönder.
Uyumlu uyumlu değil diye bir şey yok benim 8 yıllık laptopda bile hiçbir sıkıntı olmadan yükselttim.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Eminim forumun şifresini bile unutmuştur bu soru için üye olmuşa benziyor.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
fırınla geçer aynı sorun kuzenimin 15 yıllık ekran kartında farklı bir şekilde oluştu ekran kartının anakartı arızalandı sonra işlemci soğutucusunu(ekran kartının) çıkrdık 10 dk çakmak tuttuk işlemciye çalıştı dene (fırınlamanı öneririm)

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Seyhoo hocam doğru söylemiş. Folyoyla fırınlaman biraz idare eder. Ben Çakmakla yaptım gene oldu sen bilirisn ama Çakmakla daha iyi

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
benimk,n,mi aptın leoo çakmak didiidim ya :blushing:

BbglGamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Bariz bir şekilde ekran kartın veya monitör ün arızalı kardeşim geçmiş olsun :(

naxay07