AMD/ATI Ekran kartlı laptoplarda düşük çözünürlüğü tam ekran yapma.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hiç ATI veya AMD ekran kartı kullanmadım ama kullanan bi çok kişide 4:3 oranında olan çözünürlüklerin ekrana yayılmama monitörde sağda solda siyah alan bırakma sorununa şahit oldum. Bunu düzeltmek için Catalyst Control Center'da da bir ayar yok.

Bu programı yönetici olarak çalıştırıp 2. sıradaki seçeneği seçerek 1024x768 gibi çözünürlükleri monitöre yayabilirsiniz.

19411C454DDBB7DB1D8595

ATIGPUScalingFix.exe

Hiç ummadığım zamanlarda lazım oluyor ve arayıp bulmak uzun zamanımı alıyor o yüzden buraya konuyu açıyorum ki daha sonra kolay bulabileyim :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
@__kadıköyRAP__ Aslında bu problem hakkında çok daha kolay ve kalıcı bir yöntem mevcut, üstelik herhangi bir ekstra yazılıma ihtiyaç duymadan sorunu ortadan kaldırabilirsiniz... İlerleyen dakikalar içerisinde bu problem hakkında görsel anlatım içeren bir konuyu sizlerle paylaşacağım...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
@__kadıköyRAP__ Aslında bu problem hakkında çok daha kolay ve kalıcı bir yöntem mevcut, üstelik herhangi bir ekstra yazılıma ihtiyaç duymadan sorunu ortadan kaldırabilirsiniz... İlerleyen dakikalar içerisinde konu hakkında görsel anlatım içeren bir konuyu sizlerle paylaşacağım...

İyi olur hocam.