AMD Athlon 64 X2 5000 2.6 ghz Overclock Yapmak[+3.0ghz]

PhoenixClaw

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yeni ekran kartı aldığım için oc ile +3 ghz yapmak istiyorum bios destekliyor yardımcı olur musunuz ?
ekran-al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1-jpg.2894

c38amwk.jpg

XUu5oON.jpg

Buda ekran kartım;
YAHuIKv.jpg

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kesmez dostum anakart işlemci ram derken bi 600 masraf yapman gerekir.

O durum yoksa karti sat 6670 al

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
En fazla 2.8 ghz ye çıkarabilirsiniz. Soğutmanız iyi ise yapın.

Voltaj değerini 1.3v çıkaracaksınız ve kademeli olarak ghz yi arrtıracaksınız her artıştan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp stabilite ve sıcaklık değerlerini kontrol edeceksiniz, Sıcaklık çok yüksek olursa hemen overclocku geri alacaksınız.

Bu işlemci overclocka çok yatkın değil, 90 nm teknolojisi ile üretildiği için ufak bir overclock da bile ısı değerleri tavan yapacaktır.

Overclock riskli bir işlemdir daha önce yapmadıysanız ve tecrübeniz yoksa uğraşmayın. 2.8 ghz de gözle görülür bir performans vermeyecektir.

Şu konu da detaylı şekil de anlattım.

http://forum.shiftdelete.net/diger-bilesenler/373432-oc-yaparsam.html

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
O işlemciyle sıvı soğutma yapıp 4 ghz e çıkarsa gene farketmez şuanki halinden belki yüzde 15 performans alır. O kartı kim önermişse hata etmiş.

600 demişim ama 400 civarı da anakart+ram+cpu üçlüsü önerebilirim.

PhoenixClaw

Asistan
Reaksiyon puanı
2
AMD over drive ile auto clock yapsam ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@basbeLası teamspeack 3 gelme şansınız var mı yardıma ihtiyacım var ?

PhoenixClaw

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bundan sonra kimsenin dediğine inanmıyacam OC olmaz o işlemci dediniz çok rahat oldu FSB yi yavaş yavaş yükselttim 200'dü 210 yaptım rest attım, 220 yaptım rest attım, voltaja dokunmama izin vermiyor sistem verse daha da gidicem 225 yaptım sistem açılmadı bios pilini çıkarttım sonra açında fark ettim işlemcinin frekansı artıkça ramler de artıyordu ramlar 667 mhz geçtiği için pc açılmıyordu bende ramları 333mhz çektim sonra 230 FSB ye ayarladim rest attım ne göreyim 2.6 'dan 3.0 ghz ilk işim sistem kararlılık testi oldu 1 saat test ettim yük altında 58 C ki AMD zaten yüksek ısıda çalışıyor demek ki neymiş soğutma iyiymiş. İşlemci değerlendirmesi 5.9 du en düşük parçaydı şuan 6.1 FPS mi LOL'de full'de 28-45 FPS alıyordum işlemci darboğaz oluyordu şuan full de AA açık 129 FPS ile oynuyorum yine kendi kendime yaptık ..

Hartnett

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş işlemcini deiştir bence işlemcin eski sen athlon ii x2 yada athlon ii x4 al hatta paran varsa amd phenom ii x4 al performansın çok farkeder