AMD AM3'ler Görünmeye Başladı

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
AMD'nin yeni soket yapısına sahip DDR3 bellek destekli işlemcileri kendilerini göstermeye başladı. AM3 soket uyumlu işlemcilerin fiyatları ne düzeyde, yeni seride kaç model mevcut?

AMD'nin yeni soket yapısı olan AM3, kendisini göstermeye başladı. DDR3 bellek denetçisi barındıran ve yeni bir soket yapısıyla karşımıza çıkan bu ürünler, AMD'nin DDR3 belleğe, biraz geç de olsa, geçişini simgeliyor. Gerçi bellek fiyatlarının DDR3 tarafında yeni yeni makul seviyeye geldiğini düşünürsek belki de platform açısından en uygun zamanlama bu diyebiliriz.
Modeller Hangileri?

AMD'nin üç ve dört çekirdekli Phenom II işlemcilerini barındıran yeni seride beş yeni işlemci var. Bunlardan üç tanesi Phenom II X4 iki tanesi ise Phenom II X3, yani üç çekirdekli olarak sunuluyor. İşlemcilerdeki önbellek miktarları diğer Phenom II işlemcilerle aynı: Çekirdek başına 512 Kb ikinci seviye önbellek ve 6 MB üçüncü seviye önbellek.
Fiyatlar
Yeni modellerden iki tanesi kullanıcıların doğrudan alabilecekleri ürün olmayacak ve sistem bütünleştiricilere öncelikli olarak sağlanacak. Bunlar haricindeki üç ürün olan Phenom II X3 710 (2,6 GHz), Phenom II X3 720 (2,8 GHz) ve Phenom II X4 810 (2,6 GHz) kullanıcılara sunulacak ilk modeller arasında yer alıyor. Ürünlerin fiyatları ise vergi hariç 300 lira seviyesinden başlıyor ve X4 810'da 420 liraya varıyor.

Bilgi için: AMD
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

laztopak

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
159
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
AM3 işlemciler geriye dönük olarak DDR2 ramlerle çalışabileceklermi acaba??
 
Üst