amazon ürün iadesi almıyor

ramazanbalci61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Amazon dan 6 martta Monster Tulpar T7 V20.3 aldım 8 martta geldi akşam hemen ürünü test ettim ekranda ölü piksel vardı Monster ekran değiştiriyordu bende 0 cihaz söktürmemek için iade ettim 9 martta iade oluşturdum 10 martta Amazon elimize ulaştı 3 gün içinde para yatacakdır diyordu her gün aramamda bir şeyler çıkardılar 1 haftayı geçti hala ürünün parası yatmadı çok sinirliyim mahkeme heyetine gideceğim bilgisayardan para kazanan biriyim zarardayım bunların hepsini şikayet edeceğim monsterında bu durumda kullanıcısını önemsedini gösteren bir hareket bekliyorum benim bu mağdurluğum çok can sıkıcı

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Ödemeyi hediye çeki olarak seçmiş olabilir misiniz?

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Adamlar almıyorum dememiş işlemler sürüyordur yani öyle ha deyince olmuyor bazı işler. Amazon geri alımlarda değişimlerde en firma diye biliyorum. Zaten sitelerinde yazıyor ürün ellerine ulaştıktan sonra 3 gün içinde iade onayı veriyorlar. Bankaların hesaba aktarımı 7 gün sürüyor. Yani toplamda 10 gün ama bankalar 8 ila 14 gün içinde de aktarabiliyorlar. Yani 10 günden önce birşey deme hakkın yok. Tüketici hakem heyetine versen aylar sürer zaten süreç.

..melihhunal..

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Amazon dan 6 martta Monster Tulpar T7 V20.3 aldım 8 martta geldi akşam hemen ürünü test ettim ekranda ölü piksel vardı Monster ekran değiştiriyordu bende 0 cihaz söktürmemek için iade ettim 9 martta iade oluşturdum 10 martta Amazon elimize ulaştı 3 gün içinde para yatacakdır diyordu her gün aramamda bir şeyler çıkardılar 1 haftayı geçti hala ürünün parası yatmadı çok sinirliyim mahkeme heyetine gideceğim bilgisayardan para kazanan biriyim zarardayım bunların hepsini şikayet edeceğim monsterında bu durumda kullanıcısını önemsedini gösteren bir hareket bekliyorum benim bu mağdurluğum çok can sıkıcı
bazen satıcı parayı ödüyor ama banka senin hesabına parayı geç yatırıyor bence 3-4 gün bekle öyle mahkemeye ver.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,739
Şimdi burada satıcının kim olduğu önemli nokta. Eğer amazon kendisi satıcı olarak seçilmişse koşulsuz iade alıyor. Ama satıcı amazon üzerinde farklı bir mağaza ise işte burada amazonun yapacağı şeyler sınırlı. İnternet üzerinden alınan ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Siz satıcıdan yeni bir cihaz göndermesini veya geri almasını talep edebilirsiniz. Zaten iade ürün ulaşıp para iadesine onay verildiğinde süre değişkenlik gösterir.

Ödeme AracıPara İadesi Yöntemiİade Süresi (iade edilen ürün depoya ulaştıktan ve 3 gün içinde işlemleri tamamlandıktan sonra)
Kredi kartıKredi kartı7-10 gün

ramazanbalci61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar hepi̇ni̇zi̇n söyledi̇kleri̇ doğru ama ben si̇ze şöyle açikli̇m satici monster evet adamlar ürünüde almam parani yatirmam da demi̇yor evet ama ürün elleri̇ne ulaştikdan sonra 3 gün dedi̇ler 2 hafta geçti̇ ses yok ben aradimda hep yüksek mebla i̇ncelemede i̇nceleme di̇ye geçi̇şti̇rdi̇ler yok manuel yapiyoruz yok cart yok curt demi̇şsi̇ni̇zki̇ banka yansitmamiştir orasini bi̇li̇yorum onlar yatirsa banka mevzusu kolay ama onlar yatirmiyor neyse 3 hafta geçti̇ hayla ayni 4. Haftada artik 28 mart pazar günü amazon yatirdi o gün i̇çi̇nde bankada yatirdi ama dedi̇m gi̇bi̇ 4 hafta parami alamadim bu evrede laptop 1000 tl fi̇yati artti ürün alamadim

Son düzenleyen moderatör:

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Geçmiş olsun. Fiyat artışı herkesin başına geldi. Zararın nasıl karşılanır bilemiyorum ama Tüketici hakem heyetine danışmanı öneririm