Altyapı Türk Telekom'un olduktan sonra servis sağlayıcısı neyi fark ettirir?

nightwish87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bildiğim kadarıyla santrale olan mesafe ve hattaki gürültü bağlantı hızı ve kalitesini düşürüyor.Özellikle Kars/Sarıkamışta iseniz :) Beni sürekli olarak TTnet harici servis sağlayıcılar arıyor değiştirelim hızınız artar diyor.Bana pek inandırıcı gelmiyor...Teknik açıklama istediğimde ise kendi müşteri miktarları az olduğu için bana daha çok port düşeceğini böylece tüm hızı benim alacağımı söylediler..Port olayını torrentten az çok biliyorum ama kastettikleri port olayı torrentteki ile aynı mı bilen varsa teknik açıklamasını yapabilir mi?Değiştirmeye değer mi?Bu arada hat kalitesinden ötürü 3mbps hızla bağlanıyorum modem TTnet'in verdiği Zyxel modem.

carizmauqur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum port vs bilmiyorum ama ben o hatayı yaptım ve Ttnet'ten Doping'e geçtim.Geçmez olaydım neden diye soracak olursan dediklerini yaptılar Ttnet'ten 4-5mbit civarı hız alıyordum.Doping 7mbit hızı sağladı ama 6 ay kampanya süresi boyunca 24 aya bağlıyorlar tabiki.Daha sonra 6-5-4-3 derken 2mbit hıza kadar düşürüldüm ve bana santral ile uzaklığınızdan başka düzgün açıklama yok ve müşteri hizmetleri şok etkisi yaratabilir öyle lakayıt davranıyorlar ki kendimi bazen müşteri hizmetleri benim onlar müşteri sanıyorum.Neyse ki Türk Telekom fiber kabini koydu kablo geldi sadece bağlaması kaldı sanırım benim de hızlı internetim olacak :) Her neyse uzatmadan geçme derim gerçi 3mbit alıyormuşsunuz daha fazla düşmez ondan emin olabilirsiniz tahattüt vermicekseniz denemekten zarar çıkmaz.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Reseller tarzı düşün. Ana bir server var elinde ve sen de o server'dan istediğin kişiye hosting hizmeti veriyorsun. Kime ne kadar geniş ağ verirsen o kişi o kadar kullanıyor.