Altay, Ligden Çekiliyor

Bu konuyu okuyanlar

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
373.jpg


ALTAY SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU
BASIN AÇIKLAMASIDIR

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından Disiplin Talimatının 58.maddesinde yapılan değişiklik ile şike ve teşvik primi verilmesi olaylarına karışan kulüplere verilecek cezalarda değişiklik yapılmasına ve hatta bu cezaların gerektiğinde ertelenmesine yol açılmış bulunmaktadır.

Böyle bir değişikliğin 26 Ocak 2012 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Genel Kuruluna katılan kulüpler ve ilgili meslek kuruluşları temsilcileri tarafından ret edilmiş olmasına rağmen kısa bir süre sonra genel kurul kararının aksine Federasyon Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilmesinin kabul edilemez olduğu ve futbolun asli unsurlarının görüşlerinin aksine dayatma içerdiği açıktır.

2011 Temmuz ayından beri, Türk futbolu herkesin bildiği, dile getirdiği ancak yokmuş gibi davranmayı tercih ettiği kirlilikten kurtulma yolunda eline geçen fırsatı değerlendirememiştir. Maalesef bugün gelinen noktada futbol ve kulüp yöneticilerinin futbol algısının gelişen, dinamik, dünya ile entegre olmuş Türk ulusunun gelişmişlik düzeyinin altında kaldığı, evrensel hukuk kuralları ile uygar dünyanın yerleşmiş değerleri ile çelişen, şark usülü kurnazlıklar ile tüm toplumun aklı ile alay eder tarzda hareket etmekte ısrarlı olduklarını ortaya koymuştur.

Hukukun temeli suçluları affetmek değil bilakis mağdurların zararlarını telafi etmek olmalıdır. Diğer türlü davranışın kamuoyu vicdanını zedeleyeceği ve toplumda dayanak bulamayacağı açıktır.

Futboldaki kirlilikten, spora siyaset karışmasından, şike ve teşvikten bugüne kadar en fazla zarar gören Altay Spor Kulübü olarak, eskiden olduğu gibi bugün de temiz futbol için çabalayacağımıza, zararlarımız giderilene ve mağduriyetimiz ortadan kaldırılana kadar olaya karışan ve gereğini yapmayan kişi ve kuruluşlar hakkında ülke içi ve ülke dışında her türlü yasal hakkımıza kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

Ayrıca son kararlı ile futbolun kendisini temizleme niyetinin samimi olmadığının, herkesin dilindeki Türk Futbolunun menfaatleri klişesinin etik menfaat değil maddi menfaat olarak algılandığını üzülerek görmekteyiz. Yine şikenin ve teşvik eylemlerinin sahaya yansımadığı şeklindeki açıklamanın devam eden şike davasını, ayrıca dosyanın sevk edildiği P.F.D.K müstakbel kararlarına müdahale anlamı taşıdığı ve yargılamayı etkileyeceği ortadadır. Artık bunun böyle gitmeyeceği, bu tip hareket ve kararların devamı halinde, uzun vadede Türk Futbolunun imajının üçüncü dünya ülkeleri düzeyine ineceği kanısındayız.

Türk halkının büyük çoğunluğunun da bu durumdan rahatsız olduğu bilinci ile Haziran ayında yapılacak Altay Spor Kulübü Genel Kurulunda, önümüzdeki sezon lige katılma taahhüdünü Federasyona verilmemesi konusunun görüşülmesini de gündeme almaya kararlıyız. 100 yıllık tarihe sahip olan BÜYÜK ALTAY KULÜBܒNÜN önümüzdeki sezon liglere katılmama kararı alma düşüncesinin vicdani sorumluluğunu, bu kararı alan kişi ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizim gibi düşünen, temiz futbolu özleyen, kirlilikten ve bu oyunlardan sıkılan tüm Kulüpleri ve kuruluşları de bu haksızlıklara boyun eğmemeye, birlikte hareket etmeye, sessiz çoğunluğun birlikte hareket etmesi halinde kirliliğin devamını isteyenlerden çok daha güçlü olduklarını göstermeye çağırıyoruz.
Sloganımız eskiden olduğu gibi temiz Kulüp, temiz futbol olacaktır.

Saygılarımızla.

Altay Spor Kulübü adına
Başkan
Ömer HIZLIOK

Altay.org.tr
 

komoon

Müdavim
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Şike kongresinde de güzel konuşmuştu Altay..
 

malatya

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
adamlar yapacağını yaptı bi kaç kulüp daha böyle yapsa bak bakalım neler değişiyor.yakalanmadıktan sonra şike yapılır artık.bu kadar şeyden sonra nasıl şike yapılacağını sağolsun öğrettiler kulüplere.
 

3D-Clan

Müdavim
Katılım
29 Nisan 2012
Mesajlar
1,567
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yazık gerçekten türk futbolunu lekeleyenlere altın madalya vermedikleri kaldı bu yönetimin !!

Altay yönetiminide kutlarım adamsınız !
 

BeyaZayeB

Müdavim
Katılım
11 Kasım 2008
Mesajlar
2,191
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Bu durumdan rahatsız olan klüpler aynı şekilde tavır alsalar belki çark eder fedarasyon.
Ama Y.D nin işi belli olmaz bakarsın yinede fenerbahçesinden vazgeçemez.
 

Syesilta

Asistan
Katılım
23 Mayıs 2007
Mesajlar
295
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION] mesajımın silinme nedeni nedir acaba öğrenebilirmiyim ?
 
Üst