Alt Yazı Senkronlama

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bazı filmler için tam uyumlu alt yazı bulmak her zaman mümkün olmuyor. Bazı alt yazılar birkaç saniye ya ileri ya da geri gidiyorlar sürekli.

Alt yazı senkronlama programları var. Ben bir iki taneye baktım ama pek anlamadım sanki tüm vakitleri elle girmek gerekiyor gibi geldi bana.

Sormak istediğim şu: Arada az bir fark olan alt yazıları nasıl senkronlayabiliriz? Yani bir şekilde tüm alt yazıyı 3 saniye ileri almanın bir yolu var mı?

Bazı playerlerde alt yazı gecikmesi gibi ayarlar var ama ben şimdiye kadar işe yaradığını görmedim. :)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Subtitle Wokrshop programıyla yapılabiliyor.

Buradan indirebilirsin.

Programı nasıl kullanacağını da buradaki linkten öğrenebilirsin.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
utku-k çok teşekkür ederim. Aramıştım ama bulamamıştım. :)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
utku-k çok teşekkür ederim. Aramıştım ama bulamamıştım. :)

Önemli değil. ;)

Bazı filmler için tam uyumlu alt yazı bulmak her zaman mümkün olmuyor.

Sen de benim gibi misin bilmiyorum ama, ben eskiden sadece DivXPlanet.com'dan arardım altyazıları, bulamayınca başka bir yere bakma ihtiyacı duymazdım, ne de olsa DivXPlanet.com en iyisi. Ama nadir de olsa, orada bulunmayan bazı altyazılar turkcealtyazi.org adresinde bulunabiliyor. Daha önce birçok kere işime yaradı bu site. Senin de bulamadıkların çıkarsa bir gözat derim.

Örnek olarak, "Angels & Demons" filmi için, "FXG" versiyonunun uyumlu altyazısı DivXPlanet.com'da yok ama TürkçeAltyazı.org'da var.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bu konuda haklısın. Hep orada arıyorum ve orada bulamayınca da başka yere bakmayı düşünmüyorum. :) Bundan sonra başka yerlerde de ararım İnşallah.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Örneğin GomPlayer adlı programda altyazı senkronizasyonu var. Ama Subtitle Editor veya benzeri programlar kadar efektif değil.
Ayar yapılsa da genelde kendi bildiği gibi devam ediyor oynatıcılarda.
Bu arada, http://www.divxforever.net/ adlı web sitesini de önerebilirim. Oldukça yararlı.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
KMedia Player yüklüyerek içindeki özelliği sayesinde alt yazıyı istediğin şekilde senkronlama yapabilirsin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu konuda haklısın. Hep orada arıyorum ve orada bulamayınca da başka yere bakmayı düşünmüyorum. :) Bundan sonra başka yerlerde de ararım İnşallah.

Bu işi vlc yapıyor ve işe yarıyor ancak gösterdiği değerlerin milisaniye oluşu seni yanıltıyor olabilir. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Hmm bu olabilir işte. Peki kaç milisaniye bir saniye eder? Yani bildiğimiz saniye tik tak tik tak...

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
sadece saniye problemi varsa bs player bunu yapıyor

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Öyle sanıyorum ki Bsplayer'in Linux versiyonu yok. Windows kullanırken çok severdim o mereti halbuki. Videoyu duvar kağıdı yapıp seyrediyordum :)