aliexpress alışveriş için yardım

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Bazen takip numarası verilemediği oluyomuş özellikle free-shipping de o zaman ürünümüzü nasıl takip edeceğiz

ve siparişlerimiz evimizemi ulaşıyor yoksa ptt şubesinemi gitmemiz gerekiyor eğer kesin eve geliyorsa takip etmesemde olur çünkü

adres yazarken ne yapacağız türkçe karaktarleri mecburen kullanamayacağız adresi ingilizce karakterlerle yazınca sorun olmuyormu çünkü normalde ev adresimde ş,ç ve ğ harfleri var

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
1. Kargo takip her zaman güncel olmuyor. Türkiye'ye doğru yola çıktı yazdığı halde teslim aldığım oldu.
2. Eve geliyor.
3. Örnek : Küçükçekmece yerine Kucukcekmece / Istanbul / Turkey riske atmamak için bu şekilde yaz.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kargolar eve gelmiyor ben bu zamana kadar hiç eve geldiğini görmedim hep apartmanın oraya atıyorlar ordan alıyorsun

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Kargolar eve gelmiyor ben bu zamana kadar hiç eve geldiğini görmedim hep apartmanın oraya atıyorlar ordan alıyorsun

Aynen öyle. İşini adam gibi yapmayan PTT tam bir utanç kaynağı. Su sayaçlarının üzerine veya direk apartmanın girişine atıp gidiyorlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de 4 farklı sipariş verdim, bir tanesi 13. gün (yani bugün) eve geldi. Adreste Türkçe karakter kullandım, sıkıntı olmadı. Ev müstakil olduğu için karışıklık olmadan geldi ama sitelerde, apartmanlarda oturanlar için sonuçlar değişebilir.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Ben de 4 farklı sipariş verdim, bir tanesi 13. gün (yani bugün) eve geldi. Adreste Türkçe karakter kullandım, sıkıntı olmadı. Ev müstakil olduğu için karışıklık olmadan geldi ama sitelerde, apartmanlarda oturanlar için sonuçlar değişebilir.

Türkçe karakter kabul etmiyor ki?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Aynen öyle. İşini adam gibi yapmayan PTT tam bir utanç kaynağı. Su sayaçlarının üzerine veya direk apartmanın girişine atıp gidiyorlar.

Yalnız takip kodlu ürün almadım çoğu 10 lira 20 lira vs gerçi takip edilebilmesi gerekir bel ki ama ucuz oldugu için koymuyorlar bende pek itiraz etmiyorum

Last Whx105sper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bazı seçeneklerin var. Eğer kargo ibarende "Registered" terimi var ise takiplidir ve bir takip kodu alabilirsin. düşük fiyatlı ürünlerde takip kodu için ekstra ücret ödersin. Maalesef takip kodsuz ürünler kapıya gelmiyor varsa kapıcıya güvenliğe bırakılıyor yoksa apartmanın girişine ya da varsa posta kutusuna atılıyor. PTT'nin ayıbı bu da. Ama yüksek fiyatlı ürünlerde bu problemi yaşamazsın. Takip kodu ile kapına kadar gelir.
Türkçe karakter olayı ise şans işi. Ben defalarca bilmeden Türkçe yazdım sorun olmadı ama galiba sorun olabiliyormuş ne olur ne olmaz Türkçe karakter kullanma.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Yalnız takip kodlu ürün almadım çoğu 10 lira 20 lira vs gerçi takip edilebilmesi gerekir bel ki ama ucuz oldugu için koymuyorlar bende pek itiraz etmiyorum

Ben 3$'lık Apple Watch kayışı içinde kargo parası verdim, 50$ ürün içinde. Ne yaparsan yap sonunda iş PTT'ye kaldığından atıp gidiyorlar. Bende dağıtıma çıkmadan gidip şubeden alıyorum.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ben 3$'lık Apple Watch kayışı içinde kargo parası verdim, 50$ ürün içinde. Ne yaparsan yap sonunda iş PTT'ye kaldığından atıp gidiyorlar. Bende dağıtıma çıkmadan gidip şubeden alıyorum.

10 dolar üstü hiçbir şey almadım hiçbirinde de eve gelmedi..şubeye geldiğini bilsem direk alırım ama haberim olmuyor ..sürekli sipariş versem orada kendime ait bi dolap kiralarım

Last Whx105sper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21

Aynı şeyi büyük ürünler için ben de yapıyorum daha iyi oluyor. Birkeresinde kargo güncellenmesinden kaynaklanan gecikme ile 3 defa gitmiştim. 4. defa gittiğimde evime gelmişti. Kargo güncellenme sorunu da ayrı bir problem.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

10 dolar üstü hiçbir şey almadım hiçbirinde de eve gelmedi..şubeye geldiğini bilsem direk alırım ama haberim olmuyor ..sürekli sipariş versem orada kendime ait bi dolap kiralarım
--- Gönderi Güncellendi ---

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Şuana kadar PTT tüm kargolarımı sağolsun kapıma teslim etti. Kapıya atanlarda olabilir. Doğrudur.

gogontan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biri 13 $ ve digerleride 3-5 dolar olmak üzere 6-7 ürün aldım hepsi adrese teslim oldu. Ama ortalama 3 yada 4 haftada elime ulaştı. Free shippingli olsa bile satıcını sana attığı mailleri dikkatli okursan takip numarasına ulaşırsın.

Alırken dikkat etmen gereken tekşey satıcı hakkında yapılan geri bildirimleri oku. Geneli iyiyse sonuçta iyi oluyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Türkçe karakter kabul etmiyor ki?
Pardon, adreste 2 tane ü dışında Türkçe karakter olmadığı için öyle sanmışım. Onlar da gözümden kaçmış. :D

O zaman sorun da kalmaz hem. Madem Türkçe karakter kabul etmiyorsa, bunu ayrıca belirtmenin de bir anlamı yok. Çünkü zaten Türkçe adres yazılamıyor.